Donbaso kryptyje esančiame Charkive, anot jų, po sėkmingų kelių dienų atakų ukrainiečiai sunkiai, bet atmušė agresoriaus kontratakas ir persigrupuoja.

„Orkai toliau negaili sviedinių ir artilerija daužo miestą bei jo prieigas“, – teigė jie.

Iziumo kryptyje ukrainiečiai taip pat sėkmingai naikina agresorius.

„Šį kartą prie Sulyhivka galingu artilerijos smūgiu sunaikinta orkų pajėgų susitelkimo rajonas. Taip kairiojo (rytinio) agresoriaus flango sustiprinimas vėl atidedamas. Ankstesni įvykiai įvairiuose fronto vietose primena, kad po tokių smūgių neretai ukrainiečiai sėkmingai kontratakuoja. Ar taip bus šį kartą – matysime“, – rašė karo ekspertai.

Rusijos pajėgos intensyviai apšaudo Lymaną, naikina naikina jo infrastruktūrą, tęsia puolimą į pietus nuo Yampil.

„Tuo pačiu orkai įrenginėja perkėlas per Donec ir koncentruoja pajėgas pietryčių link. Neatmestina, kad agresoriaus kuopos taktinės grupės vykdo „žvalgybą mūšiu“ pietiniame Donec krante Siversk link.

Tai sustiprina ankstesnius mūsų svarstymus, kad orkai nuo Lyman gali pulti ne tik Slaviansk, bet ir Severodonetsk link. Jei orkai sukurs tvarų placdarmą pietiniame Donec krante, padėtis šiauriniame flange komplikuosis“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi karo ekspertai.

Severodonetske situacija be pakitimų.

„Karščiausi taškai tie patys – Rubizhne, Orikhove, Popasna. Ukrainiečiai toliau ginasi“, – rašė jie.

Pietiniame flange esančiame Huliajpole–Mariinka rusų puolimas visiškai įstrigęs.

„Panašu, kad nesugebėję išvystyti prieš bene savaitę pasiektos taktinės sėkmės prie Velyka Novosylka, orkai ir čia prarado iniciatyvą“, – rašė karo ekspertai.

Civilių evakuacija iš plieno gamyklos „Azovstal“ vėl nutraukta, nes agresorius vėl atidengė ugnį.

Pietų kryptyje esančiai Odesai agresorius pirmadienį skyrė daug dėmesio, rašė Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai.

„Ne tik daužė miestą raketomis, bet sprogimai mieste girdėjosi ir nepaskelbus oro pavojaus. Tai reikštų, kad 1) panaudotos modernesnės raketos, kurių paleidimo ukrainiečiai negalėjo identifikuoti, ir/arba 2) mieste ėmė veikti priešo diversantai, arba 3) nei viena nei kita, tiesiog žmogiškoji klaida, antpuolis neidentifikuotas ir apie jį nepranešta.

Neatmestina, kad toks orkų suaktyvėjimas yra kerštas už šiandien ukrainiečių sunaikintus du jų desantinius katerius „Raptor“. Kita vertus, orkai čia ne tik keršija, bet bando veikti planingai. Pirmadienį ukrainiečių mieste sulaikyta 12 orkų diversantų grupė tokią prielaidą patvirtina“, – rašė jie.

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai pažymėjo, jog iki gegužės 9–osios beliko savaitė.

„Iki gegužės 9 – os liko savaitė, ir vai ko nusižvengė bėrasis Kremliaus žirgelis – Lavrovas žurnalistams pareiškė, kad RF kariuomenė neprisiriša čia prie kažkokių datų ir neklausinėkit čia nesąmonių, kada čia mes žadėjom kažką iki gegužės 9 –os užimti „viskas pagal planą“, – ironizavo jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)