„Logistika stringa, atvykstantis rezervas visiškai nemotyvuotas kautis, o Baltarusijos pajėgos ir toliau stovi anapus sienos. Agresorius jaučia, kad iniciatyva po truputi slysta iš jo rankų, nes iki tol veikusiais agresyviais puolamaisiais veiksmais mūšio tempo diktuoti jau nebegali“, – pirmadienį rašo ekspertai.

Anot jų, vienintelis sektorius, kur rusai dar bando judėti pirmyn – Brovarai, tačiau ir čia be rezultatų – belieka vykdyti žvalgybą, siekiant nustatyti, ar ukrainiečiai nekoncentruoja pajėgų kuriame nors gretimame sektoriuje.

„Artimiausiomis dienomis ukrainiečių kontratakos taktiniu lygmeniu labai tikėtinos. Ar ukrainiečiai rizikuos sutelkti didesnes pajėgas (pvz.: brigados lygmens vienetą), kad smogtų rimčiau – pasakyti sunku, tačiau rusų žvalgybos aktyvumas (karinė, agentūrinė žvalgybos, diversantai, kolaborantai) Kijevo kryptyje rodo, kad ir agresorius neatmeta tokios galimybės“, – rašo jie.

Karas Ukrainoje

Karybos žinovai teigia, kad Rusijos kariuomenė siekia atnaujinti Charkivo puolimą. Pasak jų, tikėtina, kad šioje kryptyje Rusijos pajėgų kovingumo atstatymas sekėsi sklandžiau nei aplink Kijevą.

„Kol kas atsinaujinusių mūšių rezultatai nežinomi, tačiau ukrainiečiai neleido laiko veltui ir pasiruošė tokiai eigai. Per sąlyginę pauzę jie išplėtė ir sutvirtino gynybos perimetrą į pietryčius ir į rytus nuo miesto. Tuo pačiu agresoriui nedavė ramybės ir šiaurinėje miesto pusėje, kur Rusija siekė sutelkti stiprią puolančiąją grupuotę“, – rašo jie.

Iziumo sektoriuje pasitvirtino „Locked N’ Loaded“ sekmadienio spėjimas – ukrainiečiai ir toliau sumaniai išnaudoja vietovę bei ugnį ir manevrą.

Rusai, anot ekspertų, buvo persikėlę per Doneco upę į pietvakarius nuo miesto ir jei jiems čia pavyktų įsitvirtinti, jie bandytų kontroliuoti kelią į Slavianską, kauptų pajėgas ir smogtų Iziumo gynėjams iš pietų.

„Tai puikiai supranta ukrainiečiai, tad kontratakavo ir atmušė orkus. Priešas atsitraukė“, – rašo jie.

Karas Ukrainoje

„Locked N’ Loaded“ teigimu, Mariupolio atrama yra natūralios kliūtys: Kalmiuso ir Kalčiko upės – tą, anot jų, įrodo vaizdo įrašas, kur „Azov“ kovotojai dronų ir artilerijos pagalba Mariupolyje naikina rusų techniką.

„Tad galime spėti, jog agresorius tikrai kontroliuoja rytinę miesto pusę. Riba – geležinkelio bėgiai. Iš eigos toliau vystyti puolimą vargiai pavyks, kadangi kitoje bėgių pusėje – daug atviros vietovės, vingiuojantis Kalmiusas ir efektyviu šaudymo nuotoliu į vakarus ir šiaurės vakarus nutolę pastatai“, – rašo jie.

Rusų kariuomenė, anot „Locked N’ Loaded“, siekia blokuoti Mykolajivą, tačiau didelių rezultatų nepasiekė, o tuo pačiu ukrainiečiai ir toliau aktyviai vykdo pilietinio pasipriešinimo akcijas, trikdo per drąsiai pasijutusias „orkų“ kolonas.

„Kova tęsiasi“, – konstatuoja karybos ekspertai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją