Pasak kariuomenės vado V. Tutkaus, dalis sargybos kuopos į ceremoniją pavėlavo atvykti, nes pakeliui sugedo ją vežęs kariuomenės autobusas "Mercedes Benz".

"Nematau, kad būtų pažeistas rimtai koks nors protokolinis renginys, nes Slovakijos Prezidentas buvo sutiktas pagal visą karinį protokolą - karinės kuopos tiesiog buvo mažiau nei paprastai. Šiuo metu atliekamas tarnybinis tyrimas dėl smulkių detalių, kas ir kodėl atsitiko. Tačiau preliminariai yra aišku, kad garbės sargybos kuopa iš štabo bataliono, kuris yra Visoriuose, išvažiavo pagal planą ir su visu transportu, kuris buvo suplanuotas. Beje, autobusai prieš tai autoservise buvo patikrinti, bet vienas iš autobusų, kuris vežė dalį kuopos sulūžo pakeliui. Buvo pakviestas atsarginis transportas, tačiau, deja, buvo pavėluota", - žurnalistams pirmadienį po susitikimo su Prezidentu įvykio aplinkybes aiškino V. Tutkus.

Pasak V. Tutkaus, Prezidentas V. Adamkus pareikalavo, kad būtų atliktas išsamus šio įvykio tyrimas ir kad "kariuomenė užtikrintų, jog daugiau tokie atvejai nepasikartotų".

Kariuomenė šiuo metu naudojasi 10 metų senumo autobusais, kuriuos yra gavusi kaip labdarą, šiemet planuojama įsigyti naujų autobusų.