Pratybų metu buvo iššautos keturios „Stinger“ raketos: dvi raketos buvo paleistos dienos metu į KTU mokslininkų sukurtus balistinius oro taikinius RT-400. Taikiniai skriejo vidutiniu 700 km/h (tai atitinka atakuojančio naikintuvo greitį). Abu taikiniai buvo sėkmingai sunaikinti 3 km. nuotoliu nuo laivo, rašoma Lietuvos Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Dar dvi raketos buvo iššautos tamsiu paros metu apie 2 ir 4 val. nakties. Naktiniai šūviai buvo vykdomi į nuotoliniu būdu valdomus orlaivius, kurių dydis apie 2 m., o greitis apie 200 km/h (tai atitinka sraigtasparnio greitį). Pirmasis naktinis šūvis sėkmingai numušė taikinį didesniu nei 3 km nuotoliu. Antrasis naktinis šūvis buvo atliktas sėkmingai ir oro taikinys buvo apšaudytas 3 km nuotoliu. Raketa praskriejo šalia taikinio ir nuskridusi dar apie 6 km susinaikino ore.

Oro gynybos bataliono kariai prieš kelis mėnesius dalyvavo tarptautinėse pratybose „Tobruq Legacy 2015“ Čekijoje, kurių metu pirmą kartą atliko naktinius šūvius ir iš RBS70. Sėkmingai atlikti naktiniai šūviai iš RBS70 ir STINGER parodė, kad Oro gynybos bataliono kariai yra pasirengę naikinti oro taikinius tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu.

Pratybose taip pat dalyvauja Latvijos ir Vengrijos oro gynybininkai. Latvijos karininkai atvyko įgyti kovinio šaudymo į oro taikinius organizavimo jūroje nuo laivo denio patirties, o vengrų karininkai atvyko pasidalinti naktinių kovinių šaudymų ir NATO taktinio kovinio šaudymo patirtimi, teigiama ministerijos pranešime.

Pratybas stebėjo Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, Karinių oro ir jūrų pajėgų vadai.