Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), kuriam priklauso Kauno klinikos, Delfi nurodė šiuo metu atliekantis tyrimą, dėl to pakomentuoti negalintis.

Universitetas nepateikė ir pačios S. Valiukevičienės komentaro, teigė, kad ji šiuo metu yra komandiruotėje.

Liudija apie siaubingus išgyvenimus


Didžiules aistras medikų bendruomenėje sukėlė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) planai platesniam medikų ratui suteikti teisę teikti estetinės medicinos paslaugas – leisti grožio injekcijas.

Nepritariančius tokiems planams gydytojus dermatovenerologus itin papiktino tai, kad apie du dešimtmečius OVLK vadovaujanti S. Valiukevičienė, anot jų, ėmė reikšti pritarimą, jog grožio paslaugas galėtų teikti ir kitų specializacijų gydytojai, baigę tam tikrus kursus.

Tiek buvę, tiek esami klinikos rezidentai ministerijai bei kitoms institucijoms parašė ne vieną raštą, kur šalia argumentų, kodėl nereikia keisti dabar galiojančios tvarkos, dėstomi kaltinimai S. Valiukevičienei ilgus metus taikant mobingą, tyčiojantis iš rezidentų.

Kai kurie buvę rezidentai Delfi liudijo dėl vadovės elgesio turėję psichologinių problemų – viena mergina pasakojo, kad neatlaikiusi įtampos pjaustėsi ranką, dėl ko teko kreiptis į psichoterapeutą ir gerti vaistus.

Delfi gavo liudijimų apie S. Valiukevičienės pastabas dėl rezidentų svorio, savaitgaliais ir naktimis rašomus elektroninius laiškus, su rezidentų darbu nesusijusias užduotis, pavyzdžiui, iš valyklos paimti drabužius, užregistruoti profesorę į manikiūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)