Per konklavą A.J. Bačkis gyvens Šv. Mortos namuose, Vatikane, kur paprastai apsistoja kardinolai.

Vasario 28 dieną 17 valandą (Lietuvoje 18 val.) Benediktas XVI sraigtasparniu iš Vatikano Miesto Valstybės pakils ir skris maždaug dvidešimt kilometrų, iki Castelgandolfo Apaštališkųjų rūmų, Albano vyskupijoje. Kylant ir nutūpiant sraigtasparniui popiežiaus garbei skambės Romos, Castelgandolfo miesto ir visų Albano vyskupijos bažnyčių varpais.

Kaip praneša Vatkano radijas, atvykęs į Castelgandolfą popiežius dar kartą viešai pasveikins ir palaimins prie Apaštališkųjų rūmų susirinksiančius žmones. Albano vyskupo Marcello Semeraro teigimu, kastelgandolfiečiai jaučiasi ypatingai pagerbti, kad dar kartą galės pamatyti popiežių Benediktą XVI, kuris daug kartų per pontifikatą lankėsi Apaštališkuosiuose rūmuose prie Albano ežero.

Albano vyskupijos tikintieji popiežiaus abdikacijos proga vasario 28 dieną rengia maldos vigiliją ir procesiją iš Albano miestelio iki Castelgandolfo. Jie lauks popiežiaus prie Apaštališkųjų rūmų, kalbėdami Rožinį, giedodami ir mąstydami garsiai skaitomas popiežiaus Benedikto XVI magisteriumo tekstų ištraukas.

Popiežiui rengiamas naujas būstas Vatikane

Gavę Šventojo Tėvo palaiminimą, tikintieji toliau melsis už popiežių, tačiau jau vien tyliu susikaupimu. Albano vyskupas nurodė toliau sekmadienių mišiose melstis už Benediktą XVI, kuris pasiliks gyventi Castelgandolfo Apaštališkuosiuose rūmuose dar kelis mėnesius, iki persikels atgal į Vatikaną, kur jam rengiamas naujas būstas.

Popiežiaus tarnystės atsisakymas laikomas šimtmečių įvykiu. Todėl Vatikano Televizijos Centras (CTV), jau tris dešimtmečius kruopščiai dokumentuojantis visų popiežių veiklą, Benedikto XVI pasitraukimo iš ganytojo pareigų įvykiui skirs ypatingą dėmesį.

Kaip teigė CTV generalinis direktorius mons. Edoardo Maria Vigano, visi paskutinieji pontifikato aktai vasario 28 dieną bus filmuojami, pradedant nuo tos dienos priešpietį Klemenso salėje Vatikane įvyksiančios paskutinės audiencijos, į kurią yra kviečiami visi tuo metu Romoje būsiantys kardinolai. Popiežiaus Benedikto susitikimas su kardinolais bus neformalus, jis nesakys kalbos, tačiau su kiekvienu kardinolu atsisveikins asmeniškai.

Svarbiausi paskutiniosios popiežiaus dienos vaizdai bus rodomi tiesioginiame eteryje ne tik Vatikane, bet ir per kitų krikščioniškų šalių televizijas.