Vis dėlto „valstiečių“ lyderis neslėpė, kad LVŽS tikisi premjero Sauliaus Skvernelio sprendimo dėl jų rinkiminio sąrašo vedimo artimiausiu metu, o kad sąrašo lyderis nepriklausytų partijai, R. Karbauskio nuomone, nėra esminis dalykas.

„Konservatorių propaganda mūsų atžvilgiu buvo labai ilgą laiką tokia, kad lizinginis premjeras, kad sąrašą veda nepartinis žmogus. Iš mūsų ilgai tyčiojosi, dabar imasi to paties – kviečiasi nepartinę kandidatę vesti sąrašą. Mes tikrai nesityčiosime iš jų, aš sveikinu jų apsisprendimą – žmonės nutarė, kas ves sąrašą“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

LVŽS neslėpė, kad tikisi, jog S. Skvernelis greitu metu paskelbs, ar ves „valstiečių“ sąrašą Seimo rinkimuose.

„Saulius yra pasveikęs, tai yra tas momentas, kurio mes labiausiai laukėme, – pirmiausia jis turėjo pasveikti ir pasveiko. Dabar kitas sprendimas yra jo dalyvavimas (rinkimuose. – ELTA). Jis apie tai turėtų paskelbti kažkada artimiausiu metu, tikiuosi“, – tęsė R. Karbauskis.

Jo teigimu, sąraše esančių žmonių eiliškumą nuspręs LVŽS taryba.

„Aš labai tikiuosi ir to (S. Skvernelio. – ELTA) sprendimo, o po to eiliškumą jau nustatys partijos taryba“, – sakė LVŽS lyderis.

Jis taip pat teigė nematąs didelės problemos, kad sąrašo lyderis nepriklauso partijai.

„Partinis bilietas nėra šioje vietoje esminis klausimas, esminis klausimas vertybine prasme – ar tais įsipareigojimais, kuriais žmonės eina į rinkimus, mes esame tapatūs. Šioje vietoje svarbiausia tai, o ne partinis bilietas, nes mes labai daug pavyzdžių galime rasti, kada partijos bilietą deda į šalį pirmai situacijai pasitaikius, kada žmogui labai naudinga tą padaryti“, – pridūrė R. Karbauskis.

Antradienį konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis patvirtino, kad Seimo narė Ingrida Šimonytė sutiko vesti partijos sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose, primena ELTA.