„Prezidentas, kuris daug mėnesių nebendrauja su užsienio reikalų ministru, kuris nekviečia jo į susitikimus su Zelenskiu... Tikriausiai jo savigarbos klausimas yra pasakyti visuomenei, kad jis tuo ministru nepasitiki. Kodėl jis to nepasako, man yra nesuprantama“, – antradienį vykusiame „valstiečių šešėlinės Vyriausybės“ posėdyje sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA pranešė praėjusios savaitės trečiadienį, šalies vadovas Gitanas Nausėda nepakvietė užsienio reikalų ministro į Prezidentūroje numatytą Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio bei jo delegacijos apsilankymą.

Su V. Zelenskiu šalies diplomatijos vadovas susitiko oro uoste – pasitikdamas atvykusį Ukrainos prezidentą. Taip pat Vyriausybėje, Ukrainos prezidentui viešint pas premjerę Ingridą Šimonytę. Kaip Eltai teigė ministro atstovė, Prezidentūroje vykusiame susitikime G. Landsbergis nedalyvavo, nes negavo kvietimo.

Prezidentūroje V. Zelenskis susitiko su G. Nausėda. Delegacijų susitikime dalyvavo krašto apsaugos ministras A. Anušauskas, Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas, vyriausieji patarėjai užsienio politikos bei nacionalinio saugumo klausimais Asta Skaisgirytė ir Kęstutis Budrys, taip pat ir prezidento Komunikacijos grupės vadovas Frederikas Jansonas, vyriausioji patarėja Ieva Ulčickaitė bei Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas Jarek Niewierowicz.