„Derybos vyksta tarp partijų, frakcijų. Premjeras viską žino, apie viską informuojamas ir savo nuomonę išsakęs. Bet jam fiziškai būti pasirašyti sutartį nereikia, nes pasirašo partijų pirmininkai, kurie sudaro koaliciją. Tai šioje situacijoje premjeras gali ir nebūti Lietuvoje ir be jo šitas klausimas kitą savaitę bus baigtas. Jei prireiks balsuoti dėl kažkokių sprendimų, fiziškai jo gali nebūti, bet faktiškai balsų užteks“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis tikino, kad kitos savaitės Seimo pirmininko nepasitikėjimo procedūroje balsuojančiųjų bus 80 asmenų.

„Užteks bet kuriuo atveju, visi koaliciją sudarę partijų nariai labai aiškiai supranta. Jeigu nebus padaryta tai, kas buvo pasirašyta, tai tokiu atveju nebus ir koalicijos. Visi yra suaugę žmonės ir suvokia, kad Lietuvai reikalingas stabilumas. Mes matysime ateinančią savaitę įvykius, sprendimus, kurie padės taškus, ir jūs pamatysite tokio dydžio koaliciją, kurios labai seniai nėra buvę. Aš labai tikiuosi, kad tai pavyks padaryti kitą savaitę (...) Jei toje (nepasitikėjimo. – ELTA) procedūroje nedalyvaus konservatoriai, socialdemokratai ir liberalai, balsuojančių bus apie 80. O kiek bus balsų, pamatysime po balsavimo“, - sakė jis.

„Valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ pastarąsias savaites iš naujo bando formuoti valdančiąją koaliciją. Pasirašiusios memorandumą, šios partijos laukia, kad prie valdančiosios daugumos prisijungtų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi dalis šios Vyriausybės ministrų.