R. Karbauskio teigimu, premjeras ir valdantieji jau tarė savo žodį dėl kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus, tad jei ir siūlys ateityje kažką, tai tik L. Savicką, šią savaitę pradėjusį eiti Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo pareigas.

„Reikėtų klausti premjero, tačiau kadangi žinau Sauliaus (Skvernelio – ELTA) nuomonę, galiu pasakyti, kad Saulius siūlė kandidatą labai atsakingai, labai gerai apgalvojęs, įvertinęs visus už ir prieš“, – Eltai sakė R. Karbauskis, teigdamas šiame klausime matąs per daug politikos.

„Aš manau, kad čia truputį per daug politikos, jos čia ieškoti nereikia. Mes pasakėme, kad geriausias kandidatas, kurį mes galime pasiūlyti, yra šis, jeigu jums šis netinka – tai tokiu atveju nematome prasmės skirti kitą“, – jau anksčiau ne kartą reikštą nuomonę pakartojo „valstiečių“ lyderis.

Politiko neįtikino Pramonininkų konfederacijos prezidento Roberto Dargio išsakyti argumentai, kad paskyrus ekonomikos ir inovacijų ministrą būtų kur kas lengviau spręsti dėl koronaviruso krizės kylančias problemas šalies ekonomikai. R. Karbauskio teigimu, su situacija puikiai susitvarkys ir energetikos ministras, šiuo metu vadovaujantis Ekonomikos ir inovacijų ministerijai.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pareiškė esąs atviras diskusijoms dėl naujo kandidato į ekonomikos ir inovacijų ministro postą. Šalies vadovas neslėpė, kad, nepaisant jo siūlymų, iki šiol nepavyko rasti kompromiso su premjeru.

„Norint šokti tango, reikia dviejų šokėjų. Nesakau, kad noriu šokti tango su premjeru, bet vis dėlto reikalingas abiejų pusių sutarimas. Taip, ir aš esu siūlęs kandidatūrų, ir premjeras yra siūlęs. Kol kas sutarimo neradome, bet tai nereiškia, kad nerasime artimiausiu laiku“, – teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdė atsilaisvino dar 2019 m. lapkričio mėnesį, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Vasario 12 d. G. Nausėda nepatvirtino į ekonomikos ir inovacijų ministrus teikto L. Savicko kandidatūros.

Šiuo metu ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.