R. Karbauskio teigimu, A. Kabišaičio kandidatūra į KT teisėjus nebuvo derinta su valdančiosiomis frakcijomis.

„Norėčiau Teisės departamento vadovui A. Kabišaičiui pasakyti, kad jo pavardė su valdančiąja dauguma nebuvo derinta jokiais būdais. Seimo pirmininkas su valdančiąja dauguma nebendrauja, jis tariasi tik su Gabrieliumi Landsbergiu. Dėl to, žinant tą faktą, galima daryti prielaidą, kad kandidatas, jei jis būtų pasiūlytas, turės paramą tik iš opozicijos, o jos paskyrimui neužteks“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, V. Pranckietis „nesistengia padėti, kad jo siūlomi kandidatai sulauktų Seimo daugumos palaikymo“.

„Kandidatai, kurie verti tapti KT teisėjais, tikrai Seime turėtų palaikymą ir būtų išrinkti. Tie, kurie yra siūlomi – iš tų, dėl kurių balsavome ir dabar minimas kandidatas (A. Kabišaitis – ELTA) – mūsų nuomone, valdančiosios daugumos palaikymo neturės. Seime mes nagrinėjome situaciją: iš Seimo personalo, administracijos tikrai nematėme tokio žmogaus, kuris galėtų tapti (KT teisėju – ELTA), o čia yra kandidatas siūlomas iš kanceliarijos. Neabejočiau, kad palaikymo nebūtų, bet tiesiog norima viešojoje erdvėje spektaklius vaidinti“, – tvirtino R. Karbauskis.

Kartu jis svarstė, kad A. Kabišaitis pats galėtų atsiimti savo kandidatūrą.

„Matyt, įkaitu padaromas žmogus, kuris galbūt pats nežino. Aš net abejočiau, ar jis žino, kad jį siūlo, nes ne vieną kartą susidūrėme, kad Seimo pirmininkas nepaklausia to, ką siūlo. Tikiuosi, kad šiuo atveju jis žino, bet žinant, kokia situacija yra Seime, manau, kad jis atsisakys pats“, – pridūrė R. Karbauskis, pažymėjęs, kad valdantieji ne kartą siūlė savo kandidatus.

Paklausus, ar ne kartą viešojoje erdvėje aptarta „socialdarbiečio“ Juozo Bernatonio kandidatūra valdančiųjų palaikymo sulauktų, R. Karbauskis atsakė teigiamai.

„Galbūt mes neteikėm konkretaus siūlymo per tas kelias savaites po to, kai atmetėme kandidatą, kuris buvo siūlomas. Kolegos – Lietuvos socialdemokratų darbo partija – galėjo siūlyti, nors nesu tikras, ar jie tai padarė. Kalbant apie Seimo narius, kurie galėtų būti, tai tik J. Bernatonis atitinka tuos reikalavimus, kurie būtų keliami KT teisėjui, jei kalbame apie Seimo narius. (...) Manau, kad jis palaikymą turėtų Seime, jeigu būtų pateiktas, bet esu tikras, kad nebus pateiktas, nes G. Landsbergis tokio leidimo Seimo pirmininkui neduos“, – teigė R. Karbauskis.