Tačiau jis taip pat patikino, kad jokių susitarimų dėl bendradarbiavimo su juo per rinkimus dar nebuvo.

„Jeigu ateitų laikas, kažkas pareikštų norus tuo klausimu, pateiktų kažkokį bendradarbiavimo pasiūlymą, tai būtų svarstoma. Tiesiog, dabar mes nei vieno kandidato į merus nesame patvirtinę. Mes net nesame pradėję partinių diskusijų dėl to“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų lyderis nematytų problemos, jeigu A. Guoga nuspręstų ir nebedalyvauti politikoje, tačiau jis siūlė kol kas nedaryti išvadų po politikų pareiškimų.

„Politikams, kaip įprasta, leidžiama daug plačiau pasisakinėti. Nei vieno tų pareiškimų neverta priimti vienaip ar kitaip. Buvo ir Irenos Degutienės pareiškimas, kad trauksis iš politikos“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, nereikia skubėti daryti išvadų, nes aplinkybės keičiasi.

„Jeigu, pavyzdžiui, konservatorių partijoje pasikeistų požiūriai, ir ją pasiūlytų į pirmininkes, nemanau, kad ji trauktųsi. Bet, turbūt, dabartinė situacija jos netenkina.

Taip pat – ir A. Guogos atveju. Jis nepriklauso jokiai partijai. Vienam žmogui be komandos yra labai sunku politiniame pasaulyje įgyvendinti savo idėjas“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų lyderis mato A. Guogos simpatijas jo vadovaujamai politinei jėgai.

„Jis lankėsi mūsų sueigoje, ir va čia dabar – susitikimai (su Seimo pirmininku). Turbūt, ta simpatija yra kažkokia. (…) Susitikimai, matymaisi, turbūt, yra dėl to, kad žmogus renkasi kažką kuo galima pasitikėti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Gerbia Guogą kaip politiką

R. Karbauskis neslepia, kad gerbia A. Guogą kaip politiką.

„Liberalų sąjūdyje jam teko praeiti visą įvykių seką. Vienu metu, krizinėje situacijoje, jis netgi vadovavo partijai. Išbandymai buvo labai dideli, bet, man atrodo, kad jis elgėsi principingai (…) ir išlaikė savo stuburą. (…) Yra politikų, kurių negerbiu, bet šitą politiką gerbiu“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, A. Guogos pareiškimai kartais būna kontravertiški, bet „savo sprendimuose, dirbant politiniame pasaulyje jis nedarė žingsnių, kurie būtų verti nepagarbos“.

Vis dėlto R. Karbauskis patikino, kad kol kas jokių susitarimų su A. Guoga esą nėra.

Kaip rašė naujienų agentūra BNS, A. Guoga antradienį po susitikimo su Seimo pirmininku užsiminė apie galimybę baigti savo politinę karjerą.

„Šiai dienai, manau, yra labai realus scenarijus, kad aš baigsiu politinę karjerą po kadencijos pabaigos“, – antradienį Seime žurnalistams sakė A. Guoga.

Vis dėlto jis teigė, kad „yra ir kitų scenarijų“, įskaitant dalyvavimą rinkimuose.

44-erių A. Guoga yra verslininkas, mecenatas ir sporto rėmėjas, buvęs profesionalus pokerio žaidėjas.

Jis 2014 metais buvo išrinktas į Europos Parlamentą pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą, tačiau šią partiją A. Guoga paliko 2016-aisiais. Jis trumpai buvo Liberalų sąjūdžio pirmininku, kai tuometis partijos lyderis Eligijus Masiulis pateko į teisėsaugos akiratį dėl įtarimų paėmus kyšį.