„Jis pats pasidėjo tašką. Ir dabar jau arba jo neliks frakcijoje, arba manęs“, - trečiadienį kalbėdamas su DELFI rėžė R. Karbauskis.

Pasak politiko, svarstyti kolegos nepartinio Seimo nario J. Džiugelio tolesnį buvimą „valstiečių“ frakcijoje nuspręsta po to, kai vienoje žiniasklaidos priemonėje J. Džiugelis išvadino R. Karbauskį „patologiniu melagiu“.

„Jis žemina frakciją, žemina mane. Blogiausia, kad jis tai daro sąmoningai, pragmatiškai siekdamas sau naudos iš būsimo dėmesio, bet neturėdamas jokių faktų tokioms kalboms pagrįsti. Norėdamas sulaukti dėmesio iš žiniasklaidos, jis sąmoningai kuria situacijas, kurias jūs (žurnalistai – aut. past.) griebiate, tačiau kurios neturi nieko bendro nei su frakcijos, nei su jo, kaip Seimo nario veikla“, - teigė R. Karbauskis.

Karbauskis teigia, kad svarstyti klausimą dėl tolesnio Džiugelio likimo „valstiečių“ frakcijoje teiks jis pats.

„Aš suprantu, kad net tokį mano teikimą jūs (žiniasklaida – aut. past.) patiksite kaip susidorojimą su neįgaliu Seimo nariu. Todėl pabrėžiu, kad šia aplinkybe neleisiu spekuliuoti, nes teikimą darysiu dėl jo, kaip Seimo nario veiklos, ir manipuliuoti Seimo nario negalia jums yra nekorektiška“, - sakė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad prieš kurį laiką per frakcijos posėdį Džiugelis pareiškęs, kad „nuo šiol aš esu jūsų sąžinė“.

„Tai vieną dar prisimename, kaip sakė, kad jis – frakcijos druska. Kitas dabar apsiskelbė sąžine. Visi pasijuokėm, nes purvo pylimas ir atviras oponavimas saviems nieko bendro nei su sąžine, nei su druska neturi“, - sakė R. Karbauskis, patvirtindamas, kad kalbėdamas apie druską mintyse turėjo dabar „valstiečių“ frakciją palikusį Seimo narį Povilą Urbšį.

Nuo Seimo kadencijos pradžios iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė trys nariai – Dovilė Šakalienė, Bronislovas Matelis ir P. Urbšys.

Pats J. Džiugelis teigia negirdėjęs kad jį rengiamasi svarstyti frakcijoje ar juo labiau šalinti iš jos, tačiau, padėkojęs „už naujieną“, komentuoti plačiau atsisakė – esą reikia žinoti kontekstą. Tačiau konteksto aiškintis su žurnaliste J. Džiugelis nepanoro.

Tuo tarpu R. Karbauskis sako, kad prieš kurį laiką, pasklidus kalboms, esą „valstiečių“ frakcijoje buriasi atskira frakcija, J. Džiugelis „atėjęs ir sakęs – derėkimės. Nes kai susikurs nauja frakcija, tai persiskirstys ir ministrai, ir komitetų vadovybė. Tai jis taip tuos kolegas mulkino, kalbindamas maištui“.

„Mes jam sukūrėme komisiją (Seimo neįgaliųjų reikalų komisiją, kurios pirmininkas yra J. Džiugelis – aut. past.), davėme laisvę reikštis, platformą, taip sakant, kad turėtų per kur reikštis kaip politikas, kaip Seimo narys. Tačiau jis nuėjo savanaudišku keliu, mūsų šmeižimo ir destrukcijos keliu“, - teigė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar neva buvusio J. Džiugelio kvietimo „derėtis“ nevertinantis kaip spaudimo jam, kaip Seimo nariui, R. Karbauskis teigė, kad ne.

„Jis pradeda konstruoti savo būsimą kadenciją. Matydamas, kad kaip politikas jis niekam neįdomus, kad per šią nesužibėjo nei darbais, nei projektais, ir greičiausiai nuspėdamas kad su mumis į kitą Seimą gali nepatekti, nes pažiūrėkite jo reitingavimo rezulttaus praėjusiame balsavime, Džiugelis tiesiog ieško kitos jėgos, kuri jam būtų kaip katapulta Seiman. Ne paslaptis, kad Seimo salėje jis daugiausia laiko praleidžia bendraudamas su konservatoriais, konkrečiai su jų frakcijos seniūnu“, - sakė R. Karbauskis.