„Šiandien turėtų pradėti derybas („Lietuvos gerovei“, aut. p.) frakcija su koalicija“, – teigė valstiečių lyderis, pridurdamas, kad derybų esmė – bendradarbiavimas.

Jis teigė, kad šiandien Seimo posėdyje bus kalbama su naujosios frakcijos vadovu Vytautu Kamblevičiumi. Ir gal ir derybos prasidės dar šiandien.

Valstiečių lyderis negalėjo prognozuoti, kada derybos bus baigtos.

Politikas tvirtino, kad kol kas koalicijos sutartis su „Tvarkos ir teisingumo“ partija nebus nutraukta, bus laukiama šios partijos suvažiavimo ir ten padarytų sprendimų.

„Tai būtų sutartis bendradarbiavimo tos frakcijos su koalicija. Forma yra aiški – toks pats būdas buvo, kai „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija buvo pasirašiusi sutartį su valdančiosiomis frakcijomis. Kol kas mano siūlymas kad dabar nieko nenutraukinėti, kol gruodžio mėnesį neįvyks partijos suvažiavimas“, – savo pasiūlymus žurnalistams vardijo R. Karbauskis.

Pridurdamas, kad turėtų būti pasirašyti nauja bendradarbiavimo atskira sutartis tarp koalicijos frakcijų ir šios naujos frakcijos.

„Logika pati sako, kad nereikėtų skubėti ir iki gruodžio mėnesio daryti sprendimų koalicijos sutartyje. Gruodžio mėnesį paaiškės, ar ta nauja frakcija atstovaus partiją, ar bus kažkokie kiti sprendimai“, – kalbėjo jis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Seime susikūrė nauja frakcija, jos vadovas V. Kamblevčius, jai taip pat priklauso pasitraukęs ekspremjeras Algirdas Butkevičius, „tvarkiečių“ frakcijai priklausę Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausęs Rimas Andrikis.