Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys, „socdarbietis“ Andrius Palionis atkreipė dėmesį, kad į referento pareigas yra priimama be konkurso. Referentas yra pavaldus frakcijos seniūnui, kuris kontroliuoja taisyklių laikymąsi.

Priėmimo metu nebuvo pateiktas Seimo kanceliarijai prašymas dirbti nuotoliniu būdu.

Komisija gavo iš frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio paaiškinimus, kad atsižvelgdamas į M. Marcinkevičiūtės sveikatos ypatumus jis leido atlikti darbo funkcijas ne darbo vietoje.

Frakcijos seniūnas esą patikino, kad pildant prašymą dėl neapdairumo nebuvo nurodyta kita jos darbo vieta. Atkreiptas dėmesys, kad prašymo formoje nėra tam skirtos grafos.

A. Palionis siūlė atkreipti R. Karbauskio dėmesį, kad seniūnai kontroliuoja, kaip laikomasi taisyklių.

Konservatorius Kazys Starkevičius dar siūlė išvadose konstatuoti, kad taisyklės buvo pažeistos, nes nuotolinis darbo būdas nebuvo įformintas, bet tam nepritarta.

Niekas nematė jos darbo vietoje

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė, kad M. Marcinkevičiūtė gauna atlyginimą kaip Seimo referentė, tačiau jos darbo vietoje niekas nėra matęs. Po to R. Karbauskis pranešė, kad mergina dirba nuotoliniu būdu nes yra neįgali, skelbė BNS.

Seimo kanceliarijos duomenimis, M. Marcinkevičiūtė iš darbo jos prašymu atleista lapkričio 30 dieną. Ji dirbo nuo 2017 metų sausio 2 dienos.

Seimo kanceliarijos teigimu, darbo užmokestis referentei buvo mokamas pagal darbo laiko apskaitos žiniaraščius, kuriuos patvirtindavo frakcijos seniūnas. Frakcijų referentai į darbą taip pat priimami frakcijos seniūno pasirinkimu ir yra jam pavaldūs.

Pagal Seimo pranešimą, nors yra įprasta, kad frakcijų referentai dirba Seimo rūmuose, tačiau tokio reikalavimo nėra. Frakcijos referento veiklos kontrolę užtikrina frakcijos seniūnas. M. Marcinkevičiūtė nustatyta tvarka deklaravo savo individualią veiklą, kurią vykdant nereikia gauti Seimo kanceliarijos leidimo.