„A. Veryga dirba savo darbą, jis puikus ministras buvo prieš dvejus metus, prieš metus, yra dabar. Žmonės pradeda suprasti, kokį puikų turime ministrą. Labai tikiuosi, kad jis eis į rinkimus, tikiuosi, bet kur ir kokioje pozicijoje bus, dar partija spręs. S. Skvernelis pasakė viską, ką galėjo – jei sveikata leis, su kuo eis, irgi pasakė – su LVŽS, tiek šiam momentui užtenka.

Kai ateis momentas, kai karantinas bus atšauktas, grįšime į normalų gyvenimą, bus atsakymai į visus klausimus. LVŽS rinkimuose dalyvaus, padarys viską, kad būtume konkurencingi tuose rinkimuose“, – trečiadienio rytą sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar įsivaizduoja situaciją, kurioje premjeras atsisako vesti LVŽS sąrašą Seimo rinkimuose, partijos pirmininkas R. Karbauskis teigė, kad dabar partija apie rinkimus „net šnekėti nenori“.

„Supraskite, Saulius apsakė, kad jei sveikata leis, jis pasveiko, jei eis, tai su LVŽS. Tašką padėsime tada, kai tam bus laikas. Apie tai mes dabar šnekėti nenorime, ne tai dabar yra svarbiausia, o tai, kad suvaldyti dabar krizę, kad žmonės turėtų kuo mažesnes netektis“, – Žinių radijo laidoje tikino R. Karbauskis.

LVŽS tikino, kad Vyriausybės ir Seimo daugumos santykiai labai geri.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis

„Valdanti dauguma šiandien yra Vyriausybė. Tai nereiškia, kad jei Seimas nesusirenka, niekas nedirba, juk komitetai dirba. (…) Yra tikrai darnus darbas tarp Seimo daugumos ir Vyriausybės, nes kitaip situacijos suvaldyti tikrai nepavyktų. Vyriausybei reikia skubių sprendimų, mes užtikriname, kad tai būtų“, – Žinių radijo laidoje sakė R. Karbauskis.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę savo dekretu patvirtino artėjančių Seimo rinkimų datą – spalio 11–oji. R. Karbauskis teigė, kad partija apie rinkimus nekalba.

„Tai tikrai neturi jokios įtakos LVŽS planuose. Mes realiai neturime tokios galimybės galvoti apie rinkimus, realiai dabar vienintelė mintis yra padaryti taip, kad ir Lietuvos žmonės ir ekonomika patirtų kuo mažesnę nuosmukį. (…) Tie sprendimai, kuriuos reikia dabar priimti, reikia juos priimti tokius, kad mes būtume viena iš valstybių Europoje, kuri galėtų suvaldyti šią krizę bene geriausiai“, – tikino jis.

LVŽS lyderis perdavė žinią ir parlamentarams, kurie, nepaisant draudimų, praėjusią savaitę buvo užklupti pietaujantys Seimo valgykloje, nors kavinės ir restoranai, pagal nurodymus, gali gaminti maistą tik išsinešimui.

„Aš pasakysiu viena, aišku, kiekvienas žmogus yra atsakingas už tai, ką jis daro. Mano keista, kad bene visų frakcijų kolegos nuėjo ir ten valgė. Nes įmonė pasakė, kad galima. Bet žmonės turi suprasti, kad mes aiškiai įvedėme tvarką, kad negalima valgyti kavinėse ir restoranuose. Aš valgydavau savo kabinete, tai darė dauguma, bet keletas parlamentarų darė kitaip.

Suaugę žmonės jei nesugeba suprasti, kad nuo jų pačių priklauso, kaip kas vertina – jei mes patys nesilaikome reikalavimų, kuriuos priimame. (…) Mes pirmiausia turime suprasti, kad įmonė atsakinga, kiekvienas žmogus taisyklių gali ir nežinoti. Tyrimas, kiek žinau, yra padėtas, tos įmonės atžvilgiu. O kolegoms reikia mokytis skaityti, kas parašyta ant durų“, – Žinių radijo eteryje trečiadienio rytą sakė LVŽS lyderis R. Karbauskis.