Vis tik, politikui kelia nuostabą valdančiųjų politikų ir institucijų džiūgavimai apie tekusį tarptautinį dėmesį valstybei, kai, anot jo, dėl atšalusių Lietuvos santykių su Kinija šalis patiria milžiniškus nuostolius, tačiau džiaugiasi sumokėtais pinigais reklamai.

R. Karbauskio nuomone, tai – „paprasčiausiai apgailėtina politika“.

„Aš manau, kad pinigus skirti šalies reklamai yra reikalingas dalykas. Tik aišku taip, kaip buvo padaryta, kad pinigai skiriami reklamai, ji perkama, o po to viešojoje erdvėje pradedama šaukti kokie mes geri ir kaip apie mus rašo, kiek mes daug padarėme, ta prasme, tai yra keista“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Vis tik, politikas kritikos negaili Lietuvos užimtai pozicijai Kinijos atžvilgiu. Todėl, ragina jis, šiuo metu vertėtų dėmesį skirti ne reklamoms, tačiau „milžiniškus nuostolius“ sukeliantiems Pekino ir Vilniaus santykiams.

„Mes prarandame šimtus milijonų eurų pajamų valstybės biudžeto ir tuo pačiu momentu mes džiaugiamės, kad sumokėjome penkiasdešimt ar kiek tūkstančių eurų Financial Times ir apie mus parašė kelis straipsnius. Tai va šitoje vietoje paprasčiausiai manau, kad mes gyvename iškreiptų veidrodžių karalystėje, kai vienoje vietoje mes praradinėjame šimtus milijonų, kitoje vietoje giriamės tuo, už ką mes patys susimokėjome, tai yra paprasčiausiai apgailėtina politika“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad, Lietuvai leidus Vilniuje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija teigia, kad sprendimas pavadinti atstovybę „taivaniečių“ vardu rodo Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei, o tai, komunistinės valstybės atstovų įsitikinimu, prieštarauja „Vienos Kinijos“ politikai.
Dėl jai neįtinkančio atstovybės pavadinimo Kinija ėmė Lietuvai taikyti ekonominio ir politinio spaudimo priemones, įspėjo užsienio įmones stabdyti bendradarbiavimą, jei šios naudos lietuviškos kilmės detales.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)