Pasak R. Karbauskio, ji puikiai susitvarkytų su vidaus reikalų ministrės pozicija.

„Manau, kad taip (tinkama kandidatūra – ELTA). Tai yra frakcijos vadovė ir ji daug metų Seime. Iš tikrųjų daug žinanti apie regionų politiką. Galbūt šiek tiek mažiau žinanti vidaus reikalų organų darbą, bet iš esmės, tai politinė pareigybė ir ji puikiai su tuo susitvarkys“, – sakė R. Karbauskis.
Pasak jo, tokį sprendimą LLRA-KŠS priėmė įvertinus premjero ir prezidento susitikimus.

„Kiekviena partija sprendžia ką jie siūlo ir į kokią poziciją. Tai yra pačios partijos pasirinkimas. Svarbiausia, kad tos konsultacijos, kurios vyko tarp Prezidentūros, Vyriausybės, partijų – pagrindas tiems pasikeitimams“, – sakė jis.

LVŽS vadovas tikino, kad Vyriausybė bus patvirtinta pagal visus terminus.

„Vyriausybė bus ir, manau, viskas bus padaryta pagal terminus. Premjero ir prezidento susitikimai rodo, kad viskas bus padaryta laiku“, – sakė jis.

LLRA-KŠS tarybos posėdyje oficialiai nutarta siūlyti Seimo narį Jaroslavą Narkevič į susisiekimo ministro pareigas, o Seimo narę Ritą Tamašunienę į vidaus reikalų ministro poziciją.

S. Skvernelis, po įgaliojimų grąžinimo paskirtas premjeru, per 15 dienų turi sudaryti ministrų kabinetą ir pateikti jį prezidentui tvirtinti.

Atsižvelgiant į valdančiųjų koalicijos sutartį, vietoje dabartinio susisiekimo ministro Roko Masiulio turėjo būti pasiūlytas LLRA-KŠS atstovas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru – taip pat LLRA-KŠS narys Jaroslavas Narkevičius, kuris pakeistų Eimutį Misiūną, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu.