„Man nuoskauda dėl to, aišku yra, bet šitoje vietoje aš, kaip žmogus, kuris supranta ir domisi, ir žino tą santykį, kuris buvo tarp jos ir frakcijos narių – ir tų, kurie buvo, ir tų, kurie dabar yra, suprantu, kad, matyt, kitos išeities nebebuvo“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

„Kad ji taip nusprendė, ji išlaisvino frakciją nuo tų problemų, kurios galėjo kilti, jeigu ji būtų likusi. Bet aš su visa pagarba šneku apie ją. Tai yra žmogiška – aš suprantu ir nuovargį, ir įtampas, ir žmonių charakterius. Tai yra vieno žmogaus konfliktas su frakcija ir tą gali patvirtinti kiekvienas mūsų frakcijos narys“, – pridūrė jis.

Karbauskis: tai buvo laiko klausimas

LVŽS lyderis R. Karbauskis Delfi aiškino, jog A. Širinskienės sprendimas išeiti buvo priimtas ne dėl konflikto su juo, o dėl politikės charakterio savybių, įtampų frakcijos viduje.

„Nemanau, kad reikia ją perkalbėti, nes ta įtampa, kuri klostėsi tarp frakcijos ir jos yra tokia, kuri neišsisprendžia pasikalbėjus su vienais, ar kitais. Aš bandžiau šnekėtis su frakcija, mes ieškojome sprendimų kažkokių, bet, matyt, kad Agnė nelinkusi ieškoti kažkokių kompromisų savo požiūryje. Ir šioje vietoje reikia gerbti jos apsisprendimą, aš tai darau“, – Delfi sakė LVŽS vadovas.

R. Karbauskis gyrė A. Širinskienė už daug nuveikto darbo, prognozavo, kad bus daug ir ateities darbų.

„Galbūt šis sprendimas kaip tik palengvins situaciją ir Agnės, ir frakcijos. Nes ta įtampa jau ne vienus jaučiama“, – sakė LVŽS vadovas.

Jis tikino, jog įtampos frakcijoje buvo jaučiamos ir praėjusią Seimo kadenciją. Visa tai, anot R. Karbauskio, dėl charakterio skirtumų.

„Tai yra charakterio skirtumai. Žmogus, kuris savo žiniomis, pastangomis aiškiai dominuoja, į šešėlį pastumia kitus, kiti žmonės, kurie norėtų vienaip ar kitaip daryti kažkokią politinę karjerą, jie jaučiasi nustumti šiek tiek. Tas šnekėjimas viešojoje erdvėje, kad A. Širinskienė yra R. Karbauskio favoritė.. Tai nieko bendro su tikrove neturėjo, bet tai buvo daroma dėl to, kad ji buvo matoma visur“, – tikino LVŽS lyderis R. Karbauskis.

Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis

Politikas pabrėžė, jog „niekada Agnė nedominavo nuomonės formavime“.

„Jeigu ne Agnė, tai bet kas kitas galėjo tai pasakyti“, – Delfi kalbėjo LVŽS vadovas.

Paklaustas, kodėl šios problemos nebuvo matomas praėjusią Seimo kadenciją, R. Karbauskis teigė, jog jis konfliktus išspręsdavo.

„Todėl, kad aš buvau Seime. Aš išspręsdavau tas problemas, aš su visais šnekėdavau“, – sakė politikas.

Dabartinė LVŽS frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė, anot R. Karbauskio, neturi tiek autoriteto A. Širinskienės akyse.

„Ji, matyt, Agnei neturi tokio autoriteto, kokį turėjau aš jos akyse. Kada ta įtampa pasiekė kulminaciją, kada man kolegos iš mūsų bendraminčių, tikrų valstiečių pradėjau girdėti, kad jei tai nebus išspręsta, ji gali priversti išeiti tikrus valstiečius. Agnė yra tikrasis valstietis savo įsitikinimais, bet yra charakterio savybės, kurių niekaip nepavyko, matyt, sudėlioti“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas Delfi aiškino, jog prieš kelias savaites pradėjo girdėti, kad „yra labai sunku visiems“. Jau kelias savaites A. Širinskienė nebeidavo į frakcijos posėdžius.

„Tai turėjo į kažką išvirsti. Ir tai išvirto į jos sprendimą. Aš gerbiu ją kaip žmogų, kaip politikę. Bet šiuo atveju, kai manęs klausia, ar aš nebandysiu jos atkalbėti, tai ne, nes padaryčiau žalą ir jai, ir frakcijai. Nes matau, kad ji nesiruošia nieko keisti savyje, iš savo sprendimų, bet keisti visų likusių negali“, – tikini R. Karbauskis.

LVŽS partijos pirmininkas teigė, jog A. Širinskienės pasitraukimas tebuvo laiko reikalas.

„Mūsų sprendimas tebuvo laukti, mes laukėme kažkokio jos apsisprendimo. (…) Tai buvo laiko klausimas, arba sprendimas keisti kažką ir savyje“, – sakė valstiečių lyderis.

R. Karbauskis teigė, jog su A. Širinskiene nebendrauja jau kelis mėnesius, o paskutines kelias savaites visiškai nebendrauja.

Išsakė argumentus

Apie sprendimą palikti frakciją ir partiją A. Širinskienė pranešė pirmadienį. Ji teigė nesanti patenkinta frakcijos darbu Seime, taip pat kritikavo kolegų įstatymines iniciatyvas. Plačiau politikės argumentus skaitykite čia.

Katalikų teologiją ir teisę baigusi, humanitarinių mokslų daktarės laipsnį turinti A. Širinskienė į politiką atėjo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per 2016 metų Seimo rinkimus.

Praėjusią kadenciją ji vadovavo Seimo Sveikatos reikalų, po to – Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Šią kadenciją jį yra Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)