Pasiūlė ieškoti įpėdinių

„Panašu, jog R. Karbauskis apie savo sprendimą buvo informavęs savo artimiausią aplinką. Apie tai galima spręsti iš kai kurių tarybos posėdyje dalyvavusių narių reakcijos R. Karbauskiui pranešus apie šį sprendimą. Vieni jį sutiko itin santūriai, tarsi žinodami iš anksto, kiti sakė, kad taip elgtis nereikėtų“, – sakė keli Valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos nariai.

Motyvuodamas noru daugiau keliauti po Lietuvą, susitikti su žmonėmis ir ruoštis artėjantiems Seimo rinkimams, R. Karbauskis iš šių dviejų postų atsistatydina ne iš karto. Panašu, kad jis pasitrauks tik tuomet, kai bus išrinkti ir patvirtinti jo įpėdiniai.

„Gerai pagalvokite, kas vietoje manęs galėtų vadovauti frakcijai“, – R. Karbausio žodžius citavo jo vadovaujamos partijos tarybos nariai.

Apie Kultūros komiteto pirmininko poste jį pakeisiantį žmogų R. Karbauskis kalbėjo šiai kandidatūrai nesuteikdamas didesnio dėmesio, tikindamas, kad kandidatas tikrai bus nesunkiai surastas.

A. Širinskienė frakcijos lydere būti nenori

Viena pagrindinių kandidačių užimti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos lyderio postą įvardinamas ištikima R. Karbauskio bendražygė, parlamentarė Agnė Širinskienė portalui DELFI sakė, kad net ir siūloma į šias pareigas, jų būsianti priversta atsisakyti.

Ji tikino, kad šiuo metu turinti pakankamai darbo vadovaujama Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui, tad imtis papildomų, frakcijos lyderio pareigų jį fiziškai negalėtų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, paprašytas įvertinti partijos lyderio sprendimą minėjo, kad tai logiškas R. Karbauskio žingsnis ruošiantis artėjantiems Seimo rinkimams.

„Aš jį puikiai suprantu, tai logiškas sprendimas. Jam tikrai reikia skirti daugiau laiko“, – sakė A. Veryga.

Paklaustas, kas galėtų R. Karbauskį pakeisti Seimo frakcijos pirmininko poste, A. Veryga sakė nespėliosiantis bei užsiminė, kad kandidatūra kitame partijos tarybos posėdyje žadėjo pristatyti pats R. Karbauskis. Šiai kandidatūrai taryba gali pritarti, arba ją atmesti.

„Yra daug stiprių žmonių, tikrai nemanau, kad čia bus didelė problema“ – sakė A. Veryga.

Didžiausia klaida, kad netapo Seimo pirmininku

„Ramūnas teisingai pasielgė, nes reikia skirti daugiau laiko bendraujant su žmonėmis ir aiškinant jiems savo poziciją. Nes dabar yra taip: ką jis bedarytų, ar nieko nedarytų, visi ant jo visą bėdą verčia.

Partijoje palaikymą R. Karbauskis turi, savo strategiją – taip pat. Tad būti kam Kultūros komiteto ar frakcijos pirmininkui visiškai nėra būtina“, – sakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, šalies Pieno gamintojų asociacijos prezidentas Jonas Vilionis.

Jis tikino, kad partija turi daug perspektyvaus jaunimo, tad pakeisti R. Karbauskį tuose postuose, iš kurių jis traukiasi, tikrai bus kam.

„Pagrindinė R. Karbauskio klaida yra tai, kad jis per daug pasitikėjo žmonėmis. Jis vienareikšmiškai turėjo būti Seimo pirmininku“, – sakė J. Vilionis

Frakcijos lyderio kandidatūrą turės patvirtinti partijos taryba

„Tai buvo jo žinia, kuria išgirdome pirmą kartą. Tačiau tai buvo jo siūlymas. Bet jis taip pat pasakė, kad prašys frakcijos nuomonės. Mes apie tai kalbėsime.

Apie tai, kas jį galėtų tinkamai pakeisti. Nes iš tikrųjų jis, kaip frakcijos seniūnas gebėjo sutelkti žmonės ir užgesinti tam tikrus gaisrus“, – sakė Seimo vicepirmininkė, parlamentarė Rasa Baškienė.

Paklausus apie galimas kandidatūras, R. Baškienė minėjo, jog didžiausia tikimybė, kad į šias pareigas galėtų sėkmingai kandidatuoti frakcijos pirmininko pavaduotojai.

Pats R. Karbauskis patikslino, jog frakcijos seniūno kandidatūra bus tvirtinama kitame partijos tarybos posėdyje. O ją teikti galės tiek pati frakcija, tiek jis, partijos pirmininkas.