Šią rezoliuciją pasirašė ne tik partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Tomas Tomilinas, bet ir dar trys partijos skyrių pirmininkai Kupiškio skyriaus pirmininkas Vidmantas Paliulis, Plungės skyriaus pirmininkas Mantas Černiauskas, Anykščių skyriaus pirmininkas Antanas Baura ir Lazdijų skyriaus pirmininkas Benius Rūtelionis. Taip pat dar 17 partijos narių.

„2016-2020 metų LVŽS suformuota profesionalų Vyriausybė darbas ir sėkmingas reformų įgyvendinimas tapo įmanomas dėl mūsų komandos gebėjimo susitelkti vardan bendro tikslo nepaneigiant esančių skirtumų, gerbiant kitą nuomonę ir ieškant kompromiso viduje. Mums reikalinga idėjų ir pasiūlymų įvairovė, mes norime laisvos polemikos partijoje ir frakcijoje bet kuriomis temomis“, – teigiama rezoliucijoje.

Pasak rezoliucijos autorių, partijos vertybinės nuostatos yra aiškios, tačiau dėl jų įgyvendinimo priemonių visada turi ir gali vykti pagarbi diskusija.

„Esame stiprūs savo įvairove – mūsų partijoje savo idėjas ir vertybes gina miesto ir kaimo žmonės, krikščioniškų ir kairiųjų pažiūrų aktyvistai, mes nesupriešinam konservatyvesnio ir liberalesnio nario, o ieškome panašumo ir stiprybių jų pozicijose, mūsų vėliavą neša žalieji entuziastai, sveikuolių bendruomenė ir daugybė kitų.

Mus vienija pagarba vienas kitam, demokratiniam sprendimų priėmimo būdui, bendrų tikslų siekimui, net kai išlieka nuomonių įvairovė. Siekiant partiją sustiprinti per jos demokratizavimą būtina atmesti siūlomus įstatų pakeitimus, kurie apriboja partijos suvažiavimo teisę formuoti valdybą“, – teigiama rezoliucijos projekte.

Siūlo stiprinti partijos narių galią

Rezoliucijos rengėjai sako, kad reikia ne didinti, o mažinti asmenybių įtaką priimamiems sprendimams ir stiprinti partijos narių galią.

Atsižvelgiant į tai jie siūlo nepritarti įstatų pakeitimams, kuriais siūloma numatyti, kad pirmininko pavaduotojus suvažiavimas tvirtintų pirmininko teikimu.

Rezoliucijos autoriai siūlo palikti galioti šiuo metu veikiantį įstatų mechanizmą dėl valdybos rinkimo, ir sutrumpinti pirmininko bei valdybos kadenciją iki 2 metų, kad nariai turėtų dažnesnę galimybę patikrinti pasitikėjimą savo atstovais.

Jie taip pat siūlo neužverti durų partijos draugams, palaikytojams, per pastaruosius 5 metus dirbusiems kartu ir įrodžiusiems savo lojalumą sąjungai arba vykdžiusiems pareigas LVŽS deleguotuose pozicijose.

„Kviečiame neskirstyti LVŽS frakcijos narių į partinius ir nepartinius, kai tai patogu partijos vadovybei ir didinti motyvaciją tapti partijos nariais per pagarbą kitai nuomonei ir vidaus procedūroms. Raginame patvirtinti Šešėlinės Vyriausybės ir LVŽS Seimo frakcijos sąveikos teisinius pagrindus, siekiant, kad frakcija dalyvautų sprendimų priėmimo procese, atitinkamai koreguojant LVŽS įstatus, frakcijos ir šešėlinės vyriausybės darbo reglamentą“, – teigiama rezoliucijos tekste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (512)