Geriausią vaizdą mato tie, kas vadovauja operacijoms, mūšiams – tiek šiuo metu besiginantys „Hamas“ teroristai, tiek Izraelio gynybos pajėgos. „Hamas“, kuri surengė teroro ataką prieš Izraelį spalio 7-ąją galėjo būti užtikrinti, kad Izraelis atsakys galingu smūgiu, tad jam rengėsi.

Nuo 2014-ųjų metų karo padarytos atitinkamos išvados, korekcijos: įrengti papildomi požeminių tunelių tinklai, kuriais gali judėti teroristai, saugoti ginkluotės, amunicijos, kitas atsargas, netgi gyventi. Tradiciškai „Hamas“ įrengė sandėlius ir šaudymo pozicijas po civilinės paskirties objektais – mokymo įstaigomis, ligoninėmis, gyvenamaisiais pastatais, t.y. visur ten, kur sudavęs smūgį Izraelis, tikėtina, pražudys pirmiausiai ar netgi vien civilius.

O civilių kančias ir aukas bus galima parodyti per televiziją, taip sukelti užuojautą visiems palestiniečiams, priversti pamiršti, kad taikytasi į „Hamas“ objektus – mažai kam rūpės, kur taikėsi, svarbiausia – kur pataikė bomba ar tanko, artilerijos sviedinys. Būtent taip ir nutiko, ir tęsiasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)