Kaip jau skelbėme anksčiau, draudžiama į šalį atvykti užsieniečiams, išskyrus asmenis, užtikrinančius būtinų prekių pristatymą į Lietuvą, įgulų narius, Lietuvos piliečių šeimos narius, asmenis, turinčius teisę gyventi ir dirbti Lietuvoje, diplomatus, NATO karinių misijų atstovus. Laikinai būtų paliekamas humanitarinis koridorius Latvijos, Estijos piliečiams pasiekti savo šalis.

Apie kitus svarbiausius punktus galite skaityti čia: Lietuvoje pirmadienį įvedamas karantinas: 15 svarstomų ribojimų.

Kaip pabrėžiama Vilniaus oro uostų feisbuko paskyroje, pastaruoju metu Lietuvos oro uostai pasikeitė neatpažįstamai. Oro linijų bendrovėms atšaukus didžiąją dalį skrydžių, užsidarius beveik visoms parduotuvėms ir kavinėms Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai pamažu tampa kaip niekad ramūs.

„Likus vos kelioms dienoms iki sienų uždarymo, didžiausiu iššūkiu tapo pasitikti ir patikrinti visus grįžtančius tautiečius. Iššūkių, kurių nesuplanuosi, akivaizdoje susivieniję oro uostų darbuotojai ir čia veikiančios tarnybos ėmėsi nekonvencinių būdų, visi dirba petys į petį siekiant „nebeorouostiškame“ oro uoste atvykimo patirtį padaryti kuo sklandesnę“, – rašoma socialiniame tinkle.

Kaip darbas Lietuvos oro uostuose atrodo iš arti galite pamatyti nuotraukose.