Keli uostamiesčio gyventojai dalijasi vaizdais, kai nuo palangių tenka brukti magneto pritraukiamas daleles.

„Trūko kantrybė ir man. Gyvenu I. Kanto gatvėje. Turiu 2 vaikus ir negaliu tylėti. Jau kurį laiką pastebiu didelę tarša savo namuose, – dalijasi moteris ir viešai skelbia šluostę, kuri pajuodusi, lyg namuose niekas negyveno itin ilgą laiką. – Prašau imtis priemonių taršai mažinti, ištirti dulkių cheminę-elementinę sudėti, jų poveikį sveikatai. Nustatyti, ar KLASCO laikosi aplinkosaugos reikalavimų“.

„Kiek metų skundų, raštų, straipsnių, reportažų, pažadų, valdininkų pilstymo iš tuščio į kiaurą – O kaip dulkina KLASCO, taip ir dulkina. Visą rajoną teršia sunkiaisiais metalais, geležimi, gal ir chromu, ar velnias žino kuo dar ☠️☠️☠️? Be jokio sąžinės graužimo, nesustabdomi, nenubaudžiami, nepakaltinami!?“, – piktinasi dar vienas Vitės rajono gyventojas.

Jūrų uosto atstovė Dovilė Ringė sako gavusi informaciją apie KLASCO įmonėje įvykusius gedimus.

„Užfiksuota, kad savaitgalį viena iš Šiaurinėje uosto dalyje, greta KLASCO, esanti stotelė nustojo veikti – sugedo pagrindinis įrangos kompiuteris. Uosto direkcija operatyviai perkels oro kokybės matavimo stotelę iš kitos uosto dalies į Šiaurinę, tam, kad būtų galima ir toliau prevenciškai stebėti aplinkos kokybę, nes šiuo metu ši zona yra prioritetinė. Norime pabrėžti, kad net ir neveikiant vienai iš trijų oro kokybės stotelių, kiekvienas ūkio subjektas privalo atsakingai užtikrinti, kad jo veikla nedarytų jokio neigiamo poveikio aplinkai“, – informuoja Uosto direkcijos atstovė.

KLASCO tik patvirtino gedimo faktą, tačiau kodėl dar savaitgalį nebuvo imtasi kokių nors veiksmų, komentarą žadėjo pateikti vėliau.

Kaip ve.lt Klaipėdos miesto Tarybos narė Ligita Girskienė, nemalonius kvapus dažniausiai kenčia Šilutės plento, Statybininkų prospekto, Smiltelės gatvės gyventojai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimondas Grigaliūnas „Vakarų ekspresui“ patvirtino, kad dėl smarvės gyventojai skambino ir į centrą.

Į šiuos skundus, jo teigimu, sureaguota, nors centras dabar priešakinėse linijose kovoja su koronavirusu, tad žmonių yra nedaug. Bet vis dėlto duotas nurodymas išsiaiškinti ir pažiūrėti, ar išties įmonės, kurios galėtų teršti, skleidžia kvapus.