„Iš savo praktikos matau, kad tikrai veikia. Yra padidėjęs nerimo lygis. Žmonės išgyvena baimės jausmus. Kai kurie labai linkę labiau per veiksmus tuos jausmus patirti. Labai svarbu pažymėti, kad kai kurie žmonės ir neišgyvena šitų dalykų. Tai irgi yra normalu. Čia yra tiesiog kai kurių žmonių duotybė, kad sugeba išlikti ramiais, kokios aplinkybės bebūtų. Bet didesnė dauguma, aišku, yra paveikta ir paveikiama – tik vieni labiau, kiti mažiau“, – komentavo D. Lapėnaitė.

Psichologė aiškino, kad žmones stresas gali veikti skirtingai.

„Kaip streso metu reaguoja bet kuris gyvas organizmas? Tai, arba puola grėsmę, arba bėga nuo jos, arba sustingsta. Panašiai ir žmogus elgiasi, kai išgyvena kažkokią grėsmę, stresą. Tie kurie puola, jie imasi veiksmų, pavyzdžiui, pradeda savanoriauti, pradeda kažką aktyviai veikti, organizuojasi patys sau planą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją