„Aš siūlyčiau jam labai rimtai pagalvoti, ar jis yra tinkamas eiti tokias pareigas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Jo vertinimu, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojo D. Kaminsko elgesys yra neetiškas ir tai turėtų įvertinti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

„Apskritai tokia praktika yra, mano nuomone, neetiška. (...) Manau, kad yra keli būdai problemą išspręsti: vienas dalykas – Seimo Etikos ir procedūrų komisija gali tą įvertinti ir žinau, kad anksčiau yra buvę įvertinimų, kurie lemdavo gyvenimo Seimo viešbutyje atsisakymą, visuomenės spaudimas – irgi taip pat ir paties politiko atsakomybė“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Anot žiniasklaidos, Seimo viešbutyje gyvenantis Seimo narys „valstietis“ D. Kaminskas sako Vilniuje turintis tris butus, bet visi jie yra nuomojami.

„Tai yra praktiškai žmonos turtas ir ji vykdo savo veiklą. Tai yra jos ilgametis verslas. Pagal verslo liudijimą ji juos nuomoja. Mes nė karto nesame ten gyvenę“, – LRT radijui yra sakęs D. Kaminskas.