Kaip išplatintame pranešime teigia ministerija, aptarta Lietuvos ir viso regiono saugumo situacija, priemonės, reikalingos saugumui užtikrinti, artėjantis NATO viršūnių susitikimas Vilniuje ir parama Ukrainai. Ne viename susitikime buvo pabrėžta Lietuvos paramos Ukrainai reikšmė.

Taip pat teigiama, kad Sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas ir JAV Nacionalinės Gvardijos biuro vadas pastebėjo nuoseklias Lietuvos pastangas ir progresą stiprinant Lietuvos kariuomenę.

„Kryptingai dirbame infrastruktūros plėtros, įsigijimų bei tinkamo sąjungininkų priėmimo Lietuvoje klausimais“, – susitikimuose kalbėjo ministras A. Anušauskas.

Ministerija pažymi, kad Miuncheno saugumo konferencijoje, tiek jos paraštėse vykusios diskusijos dar kartą patvirtino, kad Vakarų šalių lyderiai suvokia dabartines grėsmes ir yra pasiryžę į jas adekvačiai reaguoti, remdami Ukrainą iki jos pergalės prieš agresorių bei vėliau tiek, kiek reikės. Kartu buvo išreikšta parama klausimo dėl Rusijos atsakomybės už karo nusikaltimus ir Ukrainos naikinimą svarstymui tarptautinėje bendruomenėje.

Miuncheno saugumo konferencija, organizuojama nuo 1963 m., yra kasmetinė aukšto lygio diskusijų platforma apie svarbiausius šių laikų užsienio ir saugumo politikos iššūkius. Šių metų konferencija yra jau 59-oji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)