Iš paties G. Landsbergio, kurio kandidatūra minima dažniausiai, net svarstant įvairius scenarijus, kaip būtų galima išspręsti, kad kelio neužkirstų prezidentas Gitanas Nausėda, politikai teigė negirdėję apie norą tapti eurokomisaru.

„Jis pats apie tai nėra šnekėjęs. Aplinka – taip, svarstė, bet iš jo paties negirdėjau“, – sakė vienas iš šaltinių.

„Delfi“ apie tai, ar G. Landsbergis turi ambicijų siekti eurokomisaro pozicijos, per jo atstovę spaudai pasidomėjo ir jo paties. 

Paklaustas apie galimus Lietuvos kandidatus, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) Jean Monnet Chair profesorius dr. Ramūnas Vilpišauskas teigė nematąs signalų, kad G. Landsbergis galėtų siekti eurokomisaro pozicijos.

„Vertindamas jo patirtį, laikyčiau jį vienu pagrindinių, galbūt net pagrindiniu, kandidatu į šią poziciją. Jis turi patirties ir Europos Sąjungos politikoje, nes buvo Europos Parlamento narys, ir gana aktyviai ten dirbo užsienio politikos klausimais, be to, turi patirties kaip užsienio reikalų ministras“, – sakė R. Vilpišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)