DELFI pasiekė laiškas, kuriame teigiama, kad nepilnamečiai Kalvarijoje alkoholio galimai įsigijo parduotuvėje, kuri priklauso Laimutei Misiukevičienei, kandidatei į Kalvarijų mero postą. Ji pati tai neigia, jos teigimu, alkoholio nepardavė nei ji, nei jos darbuotojos.

Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis DELFI teigė, kad ir pats jai antradienį buvo uždavęs klausimą, tačiau ir jam ji atsakė neigiamai. Mero teigimu, dėl Kalvariją sudrebinusio įvykio laukiama policijos išvadų.

Policija: ūkio subjektui bus taikomos sankcijos

Marijampolės apskrities VPK Kalvarijos policijos komisariato viršininkas Marius Miesčionaitis DELFI teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio buvo nutrauktas, tačiau ūkio subjektui, kuris pardavė alkoholio nepilnamečiams asmenims, bus taikomos sankcijos.

„Sausio 13-osios naktį buvo gautas pranešimas iš Marijampolės ligoninės priėmimo skyriaus apie pristatytą nepilnametę, apsinuodijusią alkoholiu. Mūsų komisariate buvo atliktas įvykio aplinkybių patikslinimas ir mes priėmėme nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nėra nusikalstamos veikos požymių, bet pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena dėl alkoholio pardavimo nepilnamečiams. Tas, kas pardavė alkoholį nepilnamečiams, bus patrauktas administracinėn atsakomybėn ir bus taikomos ekonominės sankcijos pagal numatytą tvarką kaip ūkio subjektui“, – įvardijo viršininkas.

Anot viršininko M. Miesčionaičio, ūkio subjektui, kuriam ir bus taikoma bauda dėl šio įvykio, gali būti net sustabdyta licencija. Administracinė atsakomybė gresia ir asmeniui, kuris pardavė nepilnamečiams alkoholio.

M. Miesčionaičio teigimu, surinkti duomenys bus perduoti kitai institucijai, kuri ir spręs, kokią baudą skirti neįvardijamam ūkio subjektui.

M. Miesčionaitis negalėjo įvardyti, kokiam asmeniui ar įmonei gali būti taikomos baudos.

Kalvarijos savivaldybės Tarybos narė: pas mus niekas nepirko jokio alkoholio, jokie nepilnamečiai

Kalvarijos savivaldybės Tarybos narė Laimutė Misiukevičienė DELFI teigė, kad apie šį įvykį žino, tačiau neigė, kad tai galėjo nutikti jos vadovaujamoje parduotuvėje.

Pirmiausia, pasidomėjus dėl šio įvykio, Lietuvos socialdemokratų partijos narė L. Misiukevičienė paklausė, kurią dieną nepilnamečiams buvo parduotas alkoholis, pasakius, kad prieš sausio 13-ąją (nes tą dieną nutiko įvykis), ši teigė, kad prieš tą dieną parduotuvėje pati nebuvo net kelias dienas.

„Sausio 11-ąją aš iš viso nebuvau parduotuvėje, sausio 12-ąją irgi nebuvau parduotuvėje pati. Sausio 11-ąją buvau išvykusi ir lankiausi Lenkijoje, grįžau vėlai, o sausio 12-ąją buvau grožio salone, buvau kirpykloje ir turėjau svečių. Visiškai nesilankiau parduotuvėje, tik paskambinau paklausti, kaip sekėsi darbo diena“, – teigė L. Misiukevičienė.

Pasidomėjus, ar jai žinomas toks įvykis, ji tikino, kad žinomas todėl, kad „Kalvarijoje jį visi žino“.

„Kad pas mus pirko – netiesa, nes aš pati kalbėjau ir su pardavėjomis, – teigė L. Misiukevičienė. – Pas mus niekas nepirko jokio alkoholio, jokie nepilnamečiai.“

Tarybos narė įvardijo, kad Kalvarijoje yra ne viena parduotuvė – suskaičiavo maždaug aštuonias.

Laimutė Misiukevičienė
Kad pas mus pirko – netiesa, nes aš pati kalbėjau ir su pardavėjomis. Pas mus niekas nepirko jokio alkoholio, jokie nepilnamečiai

L. Misiukevičienės teigimu, informacija apie tai, kad ji ar jos darbuotoja esą pardavė alkoholio nepilnamečiams, skleidžiama esą tik todėl, kad ji kandidatuoja į Kalvarijos mero postą.

„Prasidėjo politinė kampanija prieš mane, – teigė politikė. – Aš įžvelgiu tik tai. Kas būna parduotuvėje, gali paliudyti, ką mes parduodame nepilnamečiams ir kaip, kiek tų nepilnamečių lankosi. Ir su pardavėjomis kalbėjau, tikrai neparduodame ir tikrai neleidžiu parduoti, griežtai pasakiau, kad nepardavinėjame tokių dalykų, kad negalima. Nepardavinėjame net ir iki dešimtos valandos, kai visi eina ratais, net ir susipykstu kartais su pirkėjais, jei nesusitvarko pati pardavėja.“

Laimutė Misiukevičienė
Prasidėjo politinė kampanija prieš mane. Aš įžvelgiu tik tai.

Šiuo metu L. Misiukevičienė priklauso Kalvarijos savivaldybės tarybai, anksčiau yra ėjusi administracijos direktorės pareigas, dabar yra kandidatė į mero kėdę, tačiau, išgirdusi klausimą, kaip viską spėja, tikino, kad viskas paprasta. „Buvau ir administracijos direktorė savivaldybėje, tuo metu samdžiau kitą direktorių, kas čia tokio. Esu akcininkė, galiu direktorių pasirinkti, nebūtinai turiu dirbti pati pardavėja ar direktore“, – teigė L. Misiukevičienė.

Pasidomėjus, ar tenka pačiai padirbėti už prekystalio, ji tikino, kad retai. „Dirba dvi pardavėjos, yra slenkantis grafikas, praktiškai mažai tenka (dirbti pačiai – DELFI). Šeštadieniais ir sekmadieniais iš viso parduotuvėje beveik nebūnu“, – teigė L. Misiukevičienė.

Į klausimą, ar ji domėjosi, kokia atsakomybė gresia ūkio subjektui, pardavusiam alkoholio nepilnamečiams asmenims, L. Misiukevičienė teigė, kad nesidomėjo, nes: „Kodėl aš turiu domėtis, jei nieko nepadariau? O įstatymus visi mes žinome“.

Kalvarijos meras: bandžiau išsiaiškinti, kalbėjau su ja, bet ji sako: „Aš nepardaviau“

Kalvarijos meras Vincas Plikaitis DELFI teigė, kad įvykis nedaro garbės visam miestui, tačiau teigė nežinantis, kur tiksliai nepilnamečiai įsigijo alkoholio.

„Ji (Laimutė Misiukevičienė – DELFI) yra Tarybos narė. Šiandien dieną bandžiau išsiaiškinti, kalbėjau su ja, bet ji sako: „Aš nepardaviau“. Ji taip kalba, kad ji nepardavė, o dabar vyksta tyrimas. Policija viską išsiaiškins ir žinosime“, – kalbėjo V. Plikaitis.

Kalvarijos meras teigė, kad toks įvykis nedaro garbės visai Kalvarijai.

Vincas Plikaitis
Šiandien dieną bandžiau išsiaiškinti, kalbėjau su ja, bet ji sako: „Aš nepardaviau“. Ji taip kalba, kad ji nepardavė, o dabar vyksta tyrimas. Policija viską išsiaiškins ir žinosime

„Kai sužinojau, kad taip įvyko, pirma mintis buvo, kodėl ji tokiame amžiuje geria? Tai mergaitės klausimas. Aišku, antras klausimas: iš kur jie gavo? – svarstė meras. – Aš būdamas tokio amžiaus pats savarankiškai gyvenau išvažiavęs iš namų, o čia vaikai išeina, pasigeria iki tiek ir dar mergaitė.“

Kalvarijos meras teigė, kad domėjosi šiuo įvykiu, susisiekė su vaiko teisių atstovais. Šie patikino, kad mergaitė gerai mokosi, auga įprastoje geroje šeimoje.