Vaikai pasakoja, kad mamą vos sunegalavusią nuvežė į Biržų ligoninę, tačiau medikai mirtino pavojaus neįžvelgė, sulašino lašinę ir išleido namo. Vos grįžusi namo, moteris sukniubo.

„Vaikai pastebėjo, kad ji lovoje labai pradėjo vartytis, elgtis neįprastai, jie paklausė, kas yra. Mama pasakė, kad nutirpo pusė kūno, jos kalba buvo kitokia, pusė veido buvo asimetriška“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo mirusios moters duktė Laura Glebavičienė.

Vyresnysis sūnus mamą skubiai nuvežė į Biržų ligoninės priėmimo skyrių. Moteriai buvo pastatyta lašinė, ji esą pasijuto geriau ir buvo išleista namo. Tačiau vos grįžusi, namie sukniubo. Tuomet Biržų medikams moterį teko vežti į Panevėžį. Mirusios moters artimieji įsitikinę, jeigu Biržų ligoninės medikai būtų iš karto vežę į Panevėžio ligoninę, skaudžios netekties būtų išvengta.

„Nuvežus į Panevėžį, gydytojai konstatavo, kad labai vėlu viskas, per vėlu, krešulių buvo tiek, kad rizikinga operuoti. Buvo neaišku, ar išgyvens. Mes išgirdome Panevėžio sesučių pokalbį, kad Biržai atėmė jai paskutinę viltį“, – sakė Laura Glebavičienė.

Biržų ligoninės vadovas tvirtina, kad priėmimo skyriaus medikai padarė viską, kas priklauso tokiais atvejais. „Ar medikai įžvelgė insulto grėsmę? Žinot, aš pasakysiu taip, į priekį, kas vyks, mes niekada negalim prognozuoti, mes ne dievai“, – teigė Biržų ligoninės direktorius Nikolajus Jeloza.

Moters šeima laukia Biržų ligoninėje atliekamo audito išvadų.