Tokius duomenis DELFI pateikė ikiteisminį tyrimą kuruojantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Mindaugas Dūda.

„Šiuo metu ikiteisminiame tyrime yra šeši įtariamieji. Jų priklausymas politinėms partijoms nekomentuojamas“, - teigė M. Dūda.

Paklaustas, ar kas nors iš įtariamųjų prisipažino dėl nusikalstamų veikų padarymo, prokuroras teigė negalintis atskleisti tokios informacijos. „Įtariamųjų parodymų turinys nekomentuojamas“, - sakė M. Dūda.

Visų įtariamųjų pavardžių prokuratūra neatskleidžia. Kol kas žinoma tiek, kad įtarimai pareikšti dviem „darbiečiams“: jau minėtam E. Maciulevičiui bei Darbo partijos kandidatui Viačeslavui Ždanovičiui, kurio teisinę neliečiamybę prokurorų prašymu panaikino Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Abiejų šių „darbiečių“ narystė partijoje yra sustabdyta.

Naikinant V. Ždanovičiaus neliečiamybę, prokuroras M. Dūda nurodė dar vieną Darbo partijos atstovę – šios partijos deleguotą rinkimų stebėtoją Liliją Davidovič. Ši moteris, kaip ir E. Maciulevičius, užfiksuota derybų dėl kalinių balsų pirkimo vaizdo įrašuose. Ar jai pateikti įtarimai – kol kas neskelbiama.

Kreipdamasis į VRK dėl V. Ždanovičiaus imuniteto panaikinimo, M. Dūda paminėjo ir kitus veikiančius asmenis: tai su nusikalstamu pasauliu siejami Igoris Solovukas, Vladislovas Gaidis ir Ruslanas Orlovas.

Suimtų asmenų ikiteisminiame tyrime šiuo metu nėra. Anot M. Dūdos, apklausta apie dešimt liudytojų.

Paklaustas, kada ikiteisminis tyrimas gali būti baigtas, prokuroras nurodė, kad tai bus padaryta „per įmanomai trumpiausius terminus“.

„Tiksli data objektyviai negali būti nurodyta“, - reziumavo M. Dūda.