„Vakar į Kauno klinikų vaikų onkologijos skyrių buvo atvažiavusios neseniai dar populiarios politinės partijos atstovės (...) ir atvežė „dovanų“ – pundais supakuotų atviručių, segtukų plaukams (taip, bičiuliai, į skyrių, kur 95 proc. pacientų po chemijos ir spindulių vaikšto plikomis galvomis, atvežė segtukų plaukams) ir tušinukų, kaip suprantu, kuriuos rado tvarkydamos nenaudojamus stalčius.

Ant vieno jų dedikacija 2012 metų IV ag klasės auklėtojai, ant kito – Karolinos viešbučio reklama ir pan. Nuoširdus jums ačių, bet nuostabios „dovanos“ kažkodėl liko gulėti ant palangės. Tik mes tinkamai įvertinome ir pasiėmėm tušinuką 2012 m. klasės auklėtojai – atminčiai“, – feisbuke rašė vienos iš pacienčių tėtis.

Tėtis pasakojo, kad kita mama skyriuje gavo šampūno nuo plaukų slinkimo, nors jos vaikas dėl gydymo yra netekęs plaukų.

DELFI pradėjus aiškintis, paaiškėjo, kad iš tiesų trečiadienį į ligoninę buvo atvykusios sveikintojos. Minėtas dovanėles atvežė Kauno Dainavos bendruomenės centro „Draugystė“ atstovė Danutė Macenkaitė .

„Mano bendruomenė juos (onkologine liga sergančius vaikus – DELFI) lanko jau beveik keturiolika metų. (…) Mes vežame ir pabrėžiame, kad tai – ne tik ligoniukams, bet turintiems broliukų, sesučių, kam netiks. Mes žinojome, kad vaikučiai yra nuplikę, bet mes atvežėme ir šeimos nariams, kad parvežtų“, – aiškino D. Macenkaitė.

Moteris emocingai aiškino, kad tikrai nenorėjo įskaudinti vaikų ir jų tėvų.

„Aš nepagalvočiau, kad čia – toks įžeidimas. Taip yra mergaitės, bet gal ir sesutę turi, ir draugei gali paveržti. Turime vilties, kad vis tiek tie plaukučiai ataugs. (…) Matote, gerus darbus darai, ir lieki paskui neįvertintas, o kiek įdėta pastangų, kiek ieškota rėmėjų“, – sakė D. Macenkaitė.

Moteris sakė, kad į skyrių vaikams jie vežė ne tik plaukų segtukus, bet ir dantų pastos, tušinukų, kaukių plaukams mamoms.

Padėką medikams nuo Karbauskio perdavė „valstiečių“ atstovė

Tėvams galėjo pasirodyti, kad dovanos yra nuo politikų, nes bendrame sveikintojų būryje buvo ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Vaida Pranarauskaitė. Ji DELFI patvirtino, kad trečiadienį lankėsi Kauni klinikų vaikų onkologijos skyriuje. Ji sakė, kad lankosi ligoninėje jau ketvirtus metus.

Pasak LVŽS atstovės, trečiadienį ten kartu buvo ne tik Kauno Dainavos bendruomenės centro „Draugystė“ atstovė, bet ir Vyturio gimnazijos bibliotekininkė, dar vienas žmogus.

Politikė sakė, kad tas dovanas, kurias minėjo tėvai, dovanojo D. Macenkaitė, tačiau ji nematė problemos dėl plaukų segtukų.

„Ten buvo mergaičių su plaukučiais, ir būtent jos gavo“, – sakė V. Pranarauskaitė.

Ji pati teigė ligoninėje apsilankiusi su konkrečia misija – padėkoti Onkologinio skyriaus darbuotojams R. Karbauskio vardu.

„Mano buvo tokia vakarykštė misija. Esu „Švieskime vaikus“ Fondo ambasadorė ir vaikučiams padovanojau „Švieskime vaikus“ knygelių“, – sakė V. Pranarauskaitė.