„Ministeriją neramina tai, kad Klaipėda praranda tarptautiškumą kultūros srityje. Matėme visą istoriją dėl projekto bendro tiek su Prancūzų institutu, tiek su Prancūzijos ambasada“, – Klaipėdoje žurnalistams teigė S. Kairys.

„Paskutiniai pasisakymai, kurie demonstruoja ir Klaipėdos valdžios požiūrį, tikiuosi, kad tai tebuvo emocijos. Iš valstybės pozicijų žiūrint, mums prarasti Klaipėdą tarptautiniame kontekste būtų tikrai labai sudėtinga“, – pridūrė jis.

Užsitęsė Klaipėdos centrinio pašto projektas


Ministras tikino, kad jį neramina ir užsitęsęs procesas dėl Klaipėdos centrinio pašto. Pasak jo, šis bendras savivaldybės ir Kultūros ministerijos projektas yra vilkinamas.

„Mes turime bendrų projektų – Klaipėdos centrinį paštą, kuris irgi įnyra į kažkokią miglą“, – sakė S. Kairys.

„Jeigu aš būčiau meras ir man kas už kelis milijonus nupirktų pastatą, suorganizuotų visą įveiklinimo studiją ir dar duotų apie 7-8 mln. tvarkybai, man nekiltų klausimu, ar dalyvauti šiame procese. Dabar šis procesas yra išsitęsęs ir tai yra žalinga. Po to su pavydu tenka žiūrėti kaip juda Kauno centrinio pašto reikalai“, – stebėjosi ministras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę S. Kairys socialiniame tinkle „Facebook“ sureagavo į Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės interviu LRT radijui, kuriame jis stebėjosi uostamiesčio valdžios sprendimu nutraukti ryšius su Prancūzijos ambasada.

„Šių metų rudenį vyksiantis Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje irgi Klaipėdai nerūpi. Didžiulė staigmena man – Klaipėdos savivaldybė, pasirodo, nutraukė bendradarbiavimą su Prancūzijos ambasada ir Prancūzų institutu Lietuvoje dėl projekto, kuris vystėsi 7 metus“, – į pastarąją žinią reagavo ministras S. Kairys.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus į tokią kritiką atkirto teigdamas, kad šis projektas reikalauja didelių finansinių išteklių.

„Tęsti ją ar ne, galėsime atsakyti aptarę šį klausimą su politikais. Labai norėtųsi gauti atsakymą, kiek tas susitarimas duoda naudą Klaipėdai ir klaipėdiečiams. Įprastai bendradarbiavimas tarp valstybių kultūros, sporto ar kitose srityse dažniausiai yra valstybės klausimas“, – Eltai teigė A. Vaitkus.