„Vakar buvo viceministrė, kuruojanti šitą inspekciją, susitikusi su juo. Viceministrė paklausė, kaip jam atrodo, ar jis gali toliau eiti savo pareigas. Jis atsakė, kad gali ir jei jam kaip nors bus siūloma išeiti, tai jis bylinėsis ir panašiai, nes jaučiasi esąs teisus. Man šitos žinutės užtenka. Matau, kad su vadovu nesusišneku ir nematau, kokiu būdu galime dirbti bendrą darbą“, – teigė S. Kairys.

„Jis nėra politinio asmeninio pasitikėjimo pareigūnas, šiuo atveju aš negaliu trinktelėti koja į grindis. Yra teisinė valstybė, yra procedūros, galimybė įvertinti pasisakymus vėl suburiant komisiją“, – pažymėjo ministras.

Jis pabrėžė, kad ministerija ieškos sprendimų dėl į skandalus vis įsiveliančio A. Valotkos.

„Procedūrine prasme vėl tirsime. Tarsimės dar su ministerijos teisininkais, kokios tos galimybės yra. (…) Lašas po lašo ir akmenį pratašo. Tai ta pastaba po pastabos gal irgi kažką reikš, jei nesusikalbame pokalbio metu, tai kažkaip kitaip kalbėsimės“, – neslėpė S. Kairys.

A. Valotka: aiškaus pranešimo neturiu


Savo ruožtu A. Valotka sako, kad kol kas nesulaukė aiškaus S. Kairio siūlymo trauktis iš pareigų.

„Kažkokio tokio aiškaus pranešimo neturiu ir nenoriu per žiniasklaidą su ministru apie tuos dalykus aiškintis“, – Eltai ketvirtadienį sakė A. Valotka.

VKI vadovas taip pat pažymi, kad visai negalvoja apie pasitraukimą iš posto.

„Ne, nesu. Pasišnekėsime su ministerija ir tada matysime. Kai pasiūlys, tuomet ir galvosiu“, – teigė A. Valotka.

Pastarąją savaitę dėmesio viešojoje erdvėje vėl susilaukęs A. Valotka tvirtina, kad buvo ne taip suprastas.

„Tai buvo visiškas kalbos riktas. Jokio nebuvo sumanymo (…) čia paprasčiausias kalbos riktas ir iš kalbos konteksto akivaizdu, kad jokių piktų sumanymų ir panašių dalykų nebuvo. Teisinis terminas yra lapsus lingue – liežuvio klaida. Kalbos klaida. Nieko čia daugiau nebuvo“, – pažymėjo A. Valotka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)