„Aš grįšiu prie to, kad klausimas dabar yra platesniame kontekste ir tikrai norėčiau nuo tų visų vertinimų susilaikyti. Tuo labiau, kad čia bus dar pokalbių ir su premjere Vyriausybėje ir panašiai, tai kažko daugiau nepasakysiu“, – į klausimą, ar nesvarsto sekti ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo pavyzdžiu atsakė S. Kairys.

Jis pabrėžė dėl Vyriausybės atsistatydinimo šiuo metu taip pat neturintis asmeninės pozicijos.

„Nenorėčiau leistis į didesnę polemiką. Vyriausybė šiuo atveju yra kolegialus organas, suformuotas iš koalicijos partnerių deleguotų ministrų ir, matyt, po šiandien vykusios Gabrieliaus Landsbergio spaudos konferencijos tos diskusijos vystysis toliau“, – pažymėjo ministras.

S. Kairys atkreipia dėmesį, kad skaidrumo dėl savivaldos lėšų skandale, kai kurių iš politikų reikalaujamų pateikti išlaidų dokumentų ar kitų įrodymų apskritai jau neįmanoma pateikti.

„Norisi dar kartą pabrėžti, kad taip, ta situacija tikrai nėra maloni, bet nei vienas ministras šitoje Vyriausybėje nesilaiko įsikibęs savo kėdės, bet kai kurių dalykų, kurių yra prašoma, neįmanoma jų (pateikti – ELTA). Žiūrint nuosekliai, jei taip reikėtų pagrįsti viską, tai kai kurie dokumentai net nebėra saugomi pačioje Kauno miesto savivaldybėje, nes jiems yra 12 metų“, – pažymėjo S. Kairys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)