„Čia, matyt, yra oponentų noras įkąsti. Ir direktoriaus, kuris daugiau nei 26 metus dirba šioje darbo vietoje, bandymas visais būdais mesti dėmę, išlaikyti įtaką, trukdyti naujo vadovo paskyrimui. Bet šitam spaudimui tikrai nepasiduosime ir viskas bus įgyvendinta – tas, kas yra suplanuota, besilaikant visų įstatymo tvarkų ir nutarimų. Nematau čia kažkokių didelių problemų“, – Eltai komentavo S. Kairys.

Apie keliamas abejones dėl konkurso užimti Trakų istorinio nacionalinio parko vadovo pareigas ėmė kelti Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narė Olga Vėbrienė. Visgi, vėliau „15min“ pranešė, kad vykusiame konkurse, iš dviejų komisijos atrinktų pretendentų laimėtoją rinko S. Kairys.

Komentuodamas susiklosčiusią situaciją, S. Kairys atkreipė dėmesį, kad O. Vėbrienės ankstesnė karjera Aplinkos apsaugos departamente taip pat kelia abejonių.

„Šiuos klausimus kelia žmogus, pats kažkokiu politiniu būdu per Demokratų partijos atstovus tuo metu patekęs į Aplinkos apsaugos departamentą, iš ten išprašytas, teismuose vyko ginčai ir Aplinkos ministerija buvo teisi, ponia Vėbrienė buvo atleista argumentuotai – žmogus neturėjo nei kompetencijų, nei darbo patirties ir kažkokiu būdu buvo prasmukęs į tas pareigas“, – aiškino S. Kairys.

„Dabar tas pats žmogus surašo įdomiausių visokių pamąstymų (...). Tikrai tomis pasakomis nesu linkęs vadovautis“, – akcentavo jis.

S. Kairys taip pat paaiškino vykdyto konkurso aplinkybes.

„Kalbant apie konkursą, tai jis buvo organizuotas pagal tvarką, kuri reglamentuoja tokio pobūdžio įstaigas ne tik Kultūros ministerijos žinioje. Konkursą organizavo Viešojo valdymo agentūra, buvo 8 kandidatai, tada liko 2. Pagal įstatymą, jie yra siunčiami darbdaviui – ministrui – vykdyti savo funkcijas. Po pokalbio su abiem kandidatais, matydamas Viešojo valdymo agentūros pirmo etapo rezultatus, kur tos kompetencijos buvo įvertintos daugybe pjūvių, priėmiau sprendimą“, – paaiškino jis.

Praėjusią savaitę pranešta, jog Kultūros ministerijos kartu su Viešojo valdymo agentūra organizuotą konkursą eiti Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos vadovo pareigas laimėjo D. Kvedaravičius.

D. Kvedaravičius šiuo metu yra Kultūros paveldo departamento kancleris. Anksčiau jis dirbo aplinkos viceministru, Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, privačiose įmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)