• Opozicija vis didino gretas

    Seimas nusprendė kol kas nesvarstyti, ar nutarimas dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą dėl įstatymo, ribojančio pensijų mokėjimą dirbantiems pensininkams, atitinka Konstituciją.

    Jei Seimas būtų pritaręs šiam socialdemokratų parengtam nutarimui, minėto įstatymo galiojimas būtų laikinai sustabdytas.

    Parlamentarai bendru sutarimu pritarė Seimo pirmininko, premjero bei visų Seimo frakcijų vadovų pasiektam kompromisui, kad iš visų Seimo frakcijų atstovų sudaryta darbo grupė iki balandžio 5 dienos parengs visiems priimtinas ginčijamų Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo straipsnių pataisas.

    Opozicija vis didino gretas

    Opozicijoje esantys socialdemokratai praėjusią savaitę surinko net 71 parlamentaro parašą po kreipimusi į Konstitucinį Teismą, kad būtų išsiaiškintos abejonės, ar neseniai priimtas įstatymas atitinka Konstituciją.

    Šį kreipimąsi pasirašė ir du Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos nariai Egidijus Klumbys ir Jonas Čiulevičius. Kairieji tikėjosi, kad prie jų prisidės ir dar keli Seimo daugumos atstovai.

    Svarstant Seimo nutarimą dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą vakar vakare buvo sutelktos visos valdančiosios koalicijos pajėgos.

    Konservatoriai pasiūlė daryti pertrauką iki kito posėdžio, sudaryti darbo grupę ir ieškoti kompromisinio sprendimo.

    Seimas tam pritarė.

    "Tai opozicijos pergalė", - tikino socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

    Tačiau centristų lyderis Kęstutis Glaveckas pareiškė, kad toks sprendimas - ne opozicijos pergalė, bet triuškinamas Seimo daugumos pralaimėjimas.