„Akacijų alėja“ – tai vienas iš nedaugelio festivalių, kuris yra nemokamas bei suburia minias klausytojų, todėl organizatoriai ragina apgalvoti, kokiu transportu žiūrovai atkeliaus.

Pirmenybė – ateiti pėsčiomis ar atvažiuoti dviračiu

Dėl žmonių gausos, siūloma į festivalį ateiti pėsčiomis ar atminti dviračiu. Kulautuvoje, kaip niekur kitur, ypatingai smagu tokiu būdų keliauti, nes taip ne tik neteršiama gamta, bet ir atsiranda galimybė patiems prisiliesti prie gamtos.

Jau ne pirmus metus organizuojami dviračių žygiai, todėl nežinantys kelio, gali keliauti su smagia kompanija. Be to, keliaujant dviračiu neteks susidurti su automobilių spūstimis, kurios kasmet būna po festivalio.

Kviečia keliauti įdomiau

Šiais metais į dainuojamosios poezijos vakarą atvykti galima ir laivu. Iš Kauno senosios prieplaukos, esančios prie Vytauto bažnyčios, laivas „Tolstojus“ išplaukia liepos 12 d. 16 val., o iš Kulautuvos pajuda link Kauno 19 val. Bilietų kainos suaugusiems – 30 LT, 7–12 metų vaikams – 15 LT. Vaikai iki 7 metų plaukia nemokamai.

Plaukiant laivu „Tolstojus“, akis džiugins vienas gražiausių Nemuno kraštovaizdžių, bus galima ne tik pasimėgauti muzika, bet ir romantiškai palydėti saulę plaukiant Nemunu Kauno link. Todėl tai puiki pramoga ne tik sau, bet taip pat ir visai šeimai.

Papildomi autobusų maršrutai

Organizatoriai tikina, jog rūpinamasi, kad kuo daugiau žmonių turėtų kaip atvykti pasiklausyti bardų, todėl rajoniniai autobusai festivalio metu kursuos ilgiau. Į Kulautuvą iš Kauno galima atvykti su 161 numerio autobusu. Pagrindinis autobuso tvarkaraštis papildytas dar keliais reisais. Suplanuoti du papildomi maršrutai, kurie bus 23:30 ir 00:30 val.

Nėra automobilių statymo problemos

Pasirinkusiems į festivalį atvykti nuosavu automobilių, neturėtų kilti problemų dėl jo pastatymo. Netoli Nemuno yra sudarytos puikios sąlygos statyti savo transporto priemones. Kaip rodo praėjusių metų patirtis – čia tilpo visi norintieji.

Tie, kurie į „Akacijų alėją“ atvyks kemperiais bei atsiveš palapines, galės apsistoti palapinių miestelyje šalia Kulautuvos kultūros centro.