„Lietuvos rytas“ rašo, kad daug atvykėlių iš trečiojo pasaulio šalių įjunko prisidengti fiktyviu verslu mūsų šalyje. Interviu dienraščiui Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis pateikė tokią statistiką: 2011 metais leidimus laikinai gyventi Lietuvoje turėjo 21 Nigerijos pilietis, pernai – 20, o šiemet – jau 66. Atitinkami atvykėlių iš Pakistano skaičiai – 23, 26, 87, iš Irano – 6, 27, 80.

Pasak pareigūno, Lietuvos įstatymuose apstu spragų, kurių valdžia nebando užkaišyti, trūksta nuoseklios politikos dėl imigracijos.

„Užsieniečių, kurie atvažiuoja į Lietuvą, dažnai norėdami lengvai praslysti į Šengeno zoną, vis daugėja. Tai rodo ir oficiali statistika“, - interviu sakė jis.

Pasak jo Lietuvoje labai lengva ir gana pigu gauti leidimą laikinai pagyventi. Pavyzdžiui, mažąją ūkinę bendriją, individualią įmonę ar uždarąją akcinę bendrovę Lietuvoje užsienietis gali įkurti labai greitai arba netgi nusipirkti gatavą – su visais rekvizitais ir 10 tūkst. litų įstatiniu kapitalu.

.