„Žinau, kad vaikelis buvo labai alkanas, kad visą laiką [kol važiavo namo] maitinosi, matyt, ir tas ryšys su mama turbūt tuo pačiu atsistatinėjo. Iš tiesų labai jaudinanti akimirka“, – graudinosi M. Navickienė.

Kol mergaitė buvo laikoma Rusijoje, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė sakė, kad vilties susigrąžinti mažylę buvo daug, nors iš pradžių ir atrodė, kad tai sunkiai įmanoma.

Paklausta, kiek žmonių dirbo prieš šios kūdikio susigrąžinimo operacijos, ministrė tvirtino, kad skaičiaus tikrai negalėtų įvardinti, tačiau specialistų tikrai buvo daug, nes procese dalyvavo nemažai institucijų.

Lemiamas lūžis įvyko, kai mama nusprendė su savo advokatais vykti į Rusiją. Tą pačią dieną mergaitė ir buvo paimta iš tėvo, o mama su dukryte pargabentos į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)