Socialiniame tinkle „Facebook“ kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas pasidalijo nuotrauka, kurioje užfiksuotas kainų palyginimas Palangoje ir Turkijoje. Pasirodo, norintiems pailsėti pigiau išvyktį į pastarąją šalį ir ten praleisti keturias dienas, nei šį savaitgalį apsistoti Lietuvos pajūryje.

Palanga ir visi jos gerbėjai veltui pyksta ant Andriaus Užkalnio. Jis kurortą taip išreklamavo, kad pats šiam savaitgaliui nerandu nieko doro, o nuvažiuoti reikia, taigi kaip vasara be Palangos. Ir štai tau – 4 naktys su „viskas įskaičiuota“ ir netgi transportu atsieina pigiau Turkijoje nei tik nakvynė Palangoje. Ir širdį dėl to labai skauda. Oho. O Jūs manim netikėjote“, – po nuotrauka rašė jis.

Kainos šokiravo – Turkijoje pigiau

DELFI susisiekus su R. Širvinsku paaiškėjo, kad šis vykti į Palangą sumanė spontaniškai, sužinojęs, kad savaitgalį pajūryje ilsėsis daug draugų.

„Rugpjūčio 7-9 dienomis pigiausią nakvynę dar vakar radau už 550 eurų dviems naktims. Įsivaizduokite, daugiau nei 800 litų už vieną naktį kažkokiuose svečių namuose. Tai net nebuvo koks gerą vardą turintis viešbutis. Pats brangiausias variantas, nuoširdžiai nustebau, atsieis 1500 eurų. Už tokią kainą apsistoti siūlo „Palanga SPA“ viešbutis. Po 2500 litų už naktį“, – stebėjosi kelionių organizatorius.

Pamatęs tokias kainas jis tikina sumanęs patikrinti, ką siūlo 3-4 žvaigždučių viešbučiai kituose kurortuose.

„Tikrinau laikotarpį nuo sekmadienio iki ketvirtadienio, kai labai geri orai bus ir Palangoje, ir Turkijoje. Radau, kad pigiausia nakvynė Lietuvoje kainuoja maždaug 270 eurų už naktį, o į Turkiją galima išvykti už 205 eurus. Į šią kainą įtrauktas ir skrydis, ir rankinis bagažas, ir pervežimas nuo oro uosto iki viešbučio, ir apgyvendinimas viešbutyje, kur įskaičiuotas maitinimas. Esu šokiruotas kainų, labai nustebau“, – sakė R. Širvinskas.

Žiemą – 30, vasarą – 100 eurų

Jis tikina suprantantis, kad šis sezonas verslininkams buvo prastas, tad jie, pakeldami kainas, matyt, bando iš paskutiniųjų išsilaikyti, tačiau nemano, kad taip elgtis yra teisinga.

„Jei man labai reikia į Palangą, tai ką daryti? Turbūt buvau labai atitrūkęs nuo lietuviškų poilsio kainų. Štai pavyzdžiui, specialiai pažiūrėjau, kiek nakvynė kainuoja vienuose poilsio namuose, kur buvau žiemą ir už naktį mokėjau 30 eurų. Dabar ten siūloma apsistoti 4 naktims už 400 eurų. Galų gale nusprendžiau vykti pas draugus į Svencelę, kur stovi nameliai ant ratų. Žmogui nakvynė ten kainuoja 15 eurų už parą, o į Palangą užsuksime tik trumpam“, – pripažino jis.

Anot R. Širvinsko, pats jis, jei norėtų ilsėtis Lietuvoje, rinktųsi ne pajūrio kurortą. Mieliau važiuotų į atgyjantį Birštoną ar populiaresniu kurortu bandančius tapti Anykščius.

„Manau, kad tikrai galima rasti alternatyvų Palangai, kur pasiilsėti, kai geras oras“, – aiškino R. Širvinskas.

Į Palangą jau pradėjo plūsti žmonės

DELFI paklaustas, ar tiesa, kad Palangoje šį savaitgalį už nakvynę reikės mokėti brangiau nei atsietų kelionė į Turkiją, Palangos turizmo informacijos centro darbuotojas Mindaugas Surblys pripažino, kad iš viso pasiseks, jei nakvynės vietą pavyks rasti.

Viešbučių užimtumas šį savaitgalį – 95-100 proc. Situacija panaši ir privačiame sektoriuje.

„Neturime, ką pasiūlyti. Didelio pasirinkimo apgyvendinimui nėra“, – pripažino jis.

M. Surblys neslėpė pastebintis, kad kai būna geri orai, apgyvendinimo paslaugos Palangoje kiek pabrangsta. Tiesa, poilsiautojų paprastai tai neatbaido.

„Palangoje jau dabar jaučiasi didelis pagyvėjimas. Ir centre, ir J. Basanavičiaus gatvėje sujudimas yra be galo didelis, žmonių yra labai daug. Neabejojame, kad ir savaitgalį žmonių Palangoje bus dar daugiau“, – atviravo jis.