Bendrovės „Ketonas“ skunde teigiama, jog „akivaizdu, kad Seimo narė A. Stancikienė neteisėtais veiksmais, nevengdama akivaizdaus interesų konflikto, naudojasi (galimai piktnaudžiauja) užimamomis pareigomis galimai siekiant asmeninės naudos sau arba savo artimiesiems giminaičiams“.

Bendrovei „Ketonas“ priklauso Neringoje, G. D. Kuverto g. 9, esantys poilsio namai. O šalia - G. D. Kuverto g. 7 ir 7F - yra viešbutis „Jelita“ ir vila „Jelita“, priklausantys bendrovei „Viljelita“, kurios akcininkė yra A. Stancikienės motina Gražina Elena Juknevičienė. Pati A. Stancikienė buvo šios įmonės direktorė, „Viljelitai“ keletą metų vadovavo ir jos sutuoktinis Dalius Egidijus Stancikas.

Pernai „Ketonas“ pradėjo savo pastato rekonstrukciją pagal savivaldybės išduotą statybų leidimą ir į įvairias institucijas pasipylė skundai – esą rekonstrukcija atliekama pažeidžiant įstatymus ir statybų taisykles. A. Stanciniekė DELFI teigė, kad aptikta rimtų pažeidimų, tačiau nedetalizavo, kokių.

Skunde Seimo Etikos ir procedūrų komisijai teigiama, kad „tokių skundų vienintelis tikslas yra bet kokia kaina sustabdyti vykdomus rekonstrukcijos darbus poilsio pastate G. D. Kuverto g. 9, nes poilsio patalpų esančių G. D. Kuverto g. 7, 7F, Neringa, savininkai galimai tokiais neteisėtais ir nesąžiningais veiksmais siekia išvengti konkurencijos dėl analogiškų poilsio paslaugų teikimo“.

Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai adresuotą skundą „Dėl pastato Kuverto g. 9, Nidoje, Neringa, statybos teisėtumo“ A. Stancikienė parašė ant oficialaus Seimo nario blanko. Seimo nario mandatas, pagal Seimo statutą, turi būti naudojamas Tautos, valstybės ir rinkėjų interesams, o ne savo ar savo artimųjų turtiniams interesams.

Parlamentarė į šį kaltinimą atsakė šitaip: „Aš skundų nerašinėju. Seimo nariai skundų nerašinėja. Aš kreipiausi oficialiais raštais. Mano kuruojama veiklos sritis – aplinkos apsauga ir be abejonės ir šiuo, ir kitais atvejais kreipiaus ir kreipsiuos, nepriklausomai nuo to, ar įstatymo pažeidimai šalia manęs, ar šalia jūsų, ar šalia mano tėvų, nepriklausomai“.

„Ketono“ skunde teigiama: „Seimo narė A.Stancikienė pažeidė Seimo nario veiklą reglamentuojančias teisės normas; taip pat akivaizdžiai negerbia teisės aktų, reglamentuojančių statybos darbus, kadangi teisės aktų nustatyta tvarka, pagal kompetentingų institucijų išduotą statybos leidimą vykdomus rekonstrukcijos darbus bet kokiu būdu siekia sustabdyti, nutraukti ar kitaip pakenkti statytojui, nepaisydama statybos darbų teisėtumo; gina neteisėtus veiksmus artimų asmenų, kurie galimai naudojasi nesuformuotu valstybinės žemės sklypu bei pasinaudodami tokia padėtimi nemoka mokesčių valstybei už naudojimąsi valstybiniu turtu, veiklą vykdo teisės aktų nustatyta tvarka nesuformuotame objekte“.

Skunde prašoma patikrinti, ar A. Stancikienės veiksmuose nėra piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi požymių, nes dėl jos veiksmų dalis rekonstrukcijos darbų buvo sustabdyta ir dėl to įmonė patyrė didelių nuostolių. Įtarus esant nusikalstamos veikos požymių, prašoma perduoti medžiagą prokuratūrai.

Dėl sklypo G. D. Kuverto gatvėje, kur šeimininkauja Seimo narės artimieji, A. Stancikienė rūpesčių turėjo ir anksčiau. Prieš dešimtmetį ji vadovavo šio sklypo detaliojo plano pakeitimui – sklypas buvo suskaidytas į mažesnius, pakeista žemės paskirtis, o tai daryti Neringoje draudžia įstatymai.

2008 m. Klaipėdos apygardos administracinis teismas konstatavo, kad detalusis planas yra neteisėtas. Nuo to meto A. Stancikienės artimųjų pastatai stovi valstybiniame sklype be detaliojo plano. O kadangi sklypas nesuformuotas, valstybei nemokamas žemės mokestis. Politikė DELFI paaiškino, kad panaikinus detalųjį planą šie sklypai „pakibo ore“ - jų naudotojai norėtų mokėti mokesčius, bet negali.

Tiesa, už dalį parlamentarės pastato žemės mokesčius moka kaimynai, nes „Viljelitai“ priklausančio viešbučio dalis yra kaimyniniame sklype, kurį iš valstybės nuomojasi „Ketonas“. Tai patvirtino ir teismo antstolis, ir Nacionalinės žemės tarnybos specialistai. Todėl dėl galimai neteisėtos statybos „Ketonas“ kreipėsi į Seimo Aplinkos apsaugos komitetą, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkciją bei Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją. Pastarosios prašoma imtis priemonių, kad svetimame sklype savavališkai pastatyta „Viljelitos“ viešbučio dalis būtų nugriauta.

A. Stancikienė teigia nežinanti, kaip dalis jos tėvų viešbučio atsirado kaimyniniame sklype. Čia esančios poilsiavietės buvo pastatytos dar sovietų laikais, o rekonstruojant pastatą jis nepadidėjęs.