Užsienio reikalų ministro, didžiausios valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko pareiškimai, kad Ukrainos situacija blogėja, todėl Lietuva turi pradėti ruoštis galimai Rusijos agresijai, sukėlė nemenką sujudimą.

„Jeigu Ukraina – mes tą matome – yra priversta derėtis, pasaulis, ypač tas, kuris arti Ukrainos, turi pradėti ruoštis kitam karui. Aš negaliu pasakyti, kada jis bus. Gal dešimtmetis, gal penkeri metai, gal keleri. Man labai sunku pasakyti. Bet laiko – tą tikrai jaučiu ir labai aiškiai suvokiu – galime turėti visai nedaug“, – interviu ELTAI kalbėjo ministras.

Po grėsmingų įspėjimų imta svarstyti, kas ministrą privertė prabilti būtent dabar, – ar jis iš partnerių sužinojo kažką, kas iš esmės keičia Lietuvos saugumo situaciją?

Bet juk apie tai, kad Ukraina Vakarų gali būti spaudžiama derėtis dėl taikos, Vakarų žiniasklaida rašo nuo metų pradžios, o sunki ukrainiečių padėtis kare ir tai, jog, nepaisant praradimų, rusai ir toliau palaiko tempą, taip pat nėra naujiena.

Į ministro pareiškimus sureagavo ne tik politikai, bet ir paprasti piliečiai – Delfi žurnalistų susijaudinę skaitytojai klausė, ar mus ketina pulti ir ką jiems daryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)