„Vilniaus miesto apylinkės teisme iškelta civilinė byla pagal mano ieškinį dėl žiniasklaidoje paskleisto šmeižto neva aš, Seimo narys Kęstutis Pūkas, seksualiai priekabiauju prie kandidačių į darbo vietą“, – pranešė K. Pūkas.

Jis taip pat informuoja, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl Seimo narės Dovilės Šakalienės veikimo jo apkaltos procese.

„Dėl specialiosios komisijos pirmininkės Seimo narės Dovilės Šakalienės savivalės ir visiško Konstitucinio Teismo nustatytų apkaltos proceso taisyklių ignoravimo esu priverstas jau ketvirtą kartą kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, informuodamas ją apie tęstinius, sistemingus ir sąmoningus pažeidimus mano, Seimo nario Kęstučio Pūko, apkaltos procese“, – sako K. Pūkas.

Jo nuomone, specialiosios komisijos pirmininkė D. Šakalienė veikia absoliučiai priešingai Konstitucinio Teismo nustatytoms apkaltos proceso taisyklėms. „Posėdžius ji sąmoningai rengia man už akių, slapta ir „labai operatyviai“; mane bei mano teisėtus atstovus išvaro iš posėdžių“, – sako K. Pūkas.

Politikas tvirtina, kad iki šiol net nėra supažindintas su kaltinimais ir tik iš viešosios erdvės – žiniasklaidos – sužinojo, kad „specialioji komisija, pasirodo, jau tiria ir jos pačios įslaptintų asmenų kaltinimus man“.

„Toks specialiosios komisijos pirmininkės veikimas, prieštaraujantis aiškioms įstatymo normoms ir Konstitucinio Teismo nustatytoms taisyklėms, kuo toliau, tuo labiau panašėja į už akių bandomą įvykdyti Linčo teismą mano atžvilgiu, todėl negali būti toleruojamas teisinėje valstybėje“, – tvirtina K. Pūkas.

Jis tiki, kad teisinėje valstybėje įmanoma apsiginti teisėtomis priemonėmis.

Seimo sudaryta specialioji komisija, kurioje dirba 12 Seimo narių, turės pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltą parlamentarui K. Pūkui.

Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų gegužės 1 d.

Šių metų kovo mėnesį visuomenės informavimo priemonėse buvo viešai pateikta informacija, filmuota medžiaga apie tai, kad Seimo narys K. Pūkas, ieškodamas Seimo nario padėjėjos-sekretorės, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes.

Apkaltos iniciatoriai mano, kad Seimo narys K. Pūkas savo veiksmais šiurkščiai diskredituoja Seimą kaip vieną svarbiausių valstybės institucijų – tiek savo konkliudentiniais veiksmais ir žodžiais (galimai seksualiai priekabiaudamas prie moterų), tiek siūlydamas neoficialų atlyginimą. Toks Seimo nario K. Pūko elgesys, jų nuomone, nesuderinamas su jo, kaip Seimo nario, veikla, kuri žemina Seimo autoritetą.