„MB „Conversio“ direktorius Julius Pagojus įrašytas į šalyje registruotų lobistų sąrašą. Tokį sprendimą priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), išnagrinėjusi J.Pagojaus prašymą ir vadovaudamasi Lobistinės veiklos įstatymu“, – rašoma VTEK pranešime spaudai.

Šiuo metu šalyje įregistruoti 62 lobistai. Pernai įsigaliojo nauja Lobistinės veiklos įstatymo redakcija. Pagal ją, lobistais gali būti tik fiziniai asmenys, o šia veikla neturi teisės užsiimti į lobistų sąrašą neįrašyti asmenys. Teikti prašymą įregistruoti lobistą gali ir juridiniai asmenys.

Lobistine veikla laikomi fizinio asmens veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims, kad lobistinės veiklos užsakovo interesais būtų priimami arba nepriimami teisės aktai, administraciniai sprendimai. Savo vykdomą veiklą lobistai privalo deklaruoti ne vėliau kaip per septynias dienas elektroninėmis priemonėmis adresu www.lobistai.lt. Jų teikiamos deklaracijos yra viešos.

Lobistinė veikla Lietuvoje reguliuojama nuo 2000-ųjų, ją įstatymo nustatyta tvarka kontroliuoja VTEK.

Karjeros šuolį sustabdė išaiškėjusios aplinkybės

2017 m. balandį BNS skelbė, kad J. Pagojus laikinai dirbo Lietuvos advokatūros sekretoriumi.

Socialdemokratas J. Pagojus buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus informacijai, jog 2015 metų gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Gruodį jis atsistatydino iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigų ir sustabdė narystę partijoje. J. Pagojus 2012–2014 metais dirbo J.Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų. 2016 metų vasarą jis laimėjo konkursą tapti VVTAT direktoriumi.