„J. Cockerio mirtis mums visiems yra didelis sukrėtimas. Labai norėjome, kad jis atvyktų į uostamiestį, surengtų savo pasirodymą Klaipėdos pilies džiazo festivalyje. Sakiau, kad jei J. Cockeris pasirodytų mūsų festivalyje, galėčiau ramiai numirti. Mes taip jo laukėme, tačiau, deja, legendinis atlikėjas iškeliavo į amžinybę“, – apgailestavo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Festivalio rengėjai derybas su J. Cockerio vadybininkais pradėjo jau seniai, nes siekta, kad scenos žvaigždė nušviestų jubiliejinį 20-ąjį Klaipėdos pilies džiazo festivalį, kuris vyko šiemet birželį.

„Jam, jo vadybininkams rašėme ir elektroninius, ir paprastus laiškus, labai kvietėme atvykti. Tačiau J. Cockeris buvo tokio kalibro žvaigždė, kurio honoraro dydis yra visas Klaipėdos pilies džiazo festivalio biudžetas. Visi festivalio renginiai yra nemokami, todėl tiesiog finansiškai negalėjome sau leisti pakviesti vieną atlikėją, tačiau likti ir be scenos, ir be įgarsinimo“, – pasakojo I. Grubliauskienė.

Tačiau ji pabrėžė, jog J. Cockerio komanda ieškojo kompromisų. Vienas jų – legendinio dainininko koncertą rengti ne savaitgalį, o pirmadienį, tuomet reikėtų mokėti mažesnį honorarą.

„Mes vis ieškojome išeičių, kaip rasti galimybę, kad J. Cockeris koncertų uostamiesčio publikai. Planavome ieškoti naujų rėmėjų, kurie padėtų sumokėti jam honorarą. Tačiau dabar, nors ir labai gaila, visus tokius planus galime pamiršti“, – konstatavo I. Grubliauskienė.

BBC pirmadienio vakarą pranešė, jog legendinis dainininkas J. Cockeris mirė. Jo agentas Barrie Marshallas patvirtino apie netektį, patikslino, kad dainininkas mirė nuo ligos.

J. Cockeris užgeso Amerikoje, Kolorado valstijoje, kur daug metų gyveno. Kelerius pastaruosius metus vyras kovojo su plaučių vėžiu. Scenos žvaigždė Anapilin iškeliavo būdamas 70 metų.

Unikalaus kimaus balso savininkas buvo viena ryškiausių roko ir bliuzo muzikos pasaulio žvaigždžių.