Parlamentaras pripažino, kad trečiadienio įvykiai pakeitė daugelio žmonių nuomonę apie Prezidentą. J. Liongino teigimu, nesigilinant, kaip R. Paksas priėmė sprendimą dėl Jurijaus Borisovo paskyrimo, pats tokio sprendimo atsiradimas buvo, "kaip perkūnas iš giedro dangaus".

Pasak J. Liongino, jei iki šiol nemaža dalis Seimo narių, kaip ir jis pats, abejojo dėl apkaltos Prezidentui, "tai po tokio akibrokšto tikėtis, kad apkalta bus palanki Prezidentui, neliko nė menkiausio šanso".

"Dėl to dar dvi, tris savaites įrodinėti savo tiesą, kai dalis tų, kurie iš tiesų tikėjo Prezidentu, prarado šį pasitikėjimą - nėra tikslinga", - sakė J. Lionginas.

Paklaustas, ar proprezidentinė Liberaldemokratų partija neturėtų šiuo atveju atsiriboti nuo R. Pakso, J. Lionginas užsiminė, jog artimiausiu metu šaukiamuose partijos valdybos ir tarybos posėdžiuose bus diskutuojama visais klausimais.

Tačiau čia pat J. Lionginas pridūrė, kad "jei pralaimi Prezidentas, pralaimi ir partija".

Eltos žiniomis, kai kurie Liberaldemokratų partijos nariai ketina siūlyti svarstyti galimybę partijai atsiriboti nuo R. Pakso, nes tolesnės sąsajos su Prezidentu, esą gali daugiau pakenkti partijai prieš artėjančius rinkimus, nei atnešti naudos.

Liberaldemokratų partijos vadovas Valentinas Mazuronis Eltai patvirtino, jog penktadienį popiet yra rengiamas partijos valdybos posėdis. Ar bus šaukiamas ir tarybos posėdis, pasak V. Mazuronio, kol kas nežinoma. Liberaldemokratų tarybos posėdžiai rengiami kartą per 3 mėnesius, neseniai tarybos posėdis yra vykęs, todėl, paties V. Mazuronio nuomone, kol kas nėra jokio būtinumo šaukti neeilinį tarybos posėdį.

Liberaldemokratų partijos kongresas vyks balandžio 24 dieną.