Prezidentas G. Nausėda sakė, jog jo patarėjas savo įžvalgomis pasidalijo išanalizavęs anuomet skelbtą sąrašą žmonių, kurie buvo priskiriami „valstybininkams“.

„Ponas F. Jansonas atliko tam tikrą analizę, pasižiūrėjo, sulygino, palygino ir su tomis pavardėmis, kurios visai neseniai buvo patekusios į viešąją erdvę, kuomet buvo rašoma apie tai, kad dalis žmonių rūpinasi savo karjeromis po to, kai ši politinė kadencija baigsis. Ir netikėtu būdu daugelis pavardžių, kurios ten buvo paminėtos, sutapo ir čia“, – Delfi TV kalbėjo prezidentas.

Sąrašas, kurį omenyje greičiausiai turėjo G. Nausėda, buvo paskelbtas 2008 metų pavasarį laikraštyje „Lietuvos Žinios“.

Straipsnį pasirašė pseudonimu

Beje, po šio straipsnio išėjimo žiniasklaida atkreipė dėmesį, kad žurnalistas, kurio pavarde buvo parašytas straipsnis, neegzistuoja.

„Lietuvos žinių“ vyriausiasis redaktorius Valdas Vasiliauskas BNS tuomet pripažino, kad straipsnis pasirašytas pseudonimu, „siekiant apsaugoti autorių nuo galimo susidorojimo“.

Iš viso jame – 43 pavardės tarnautojų, diplomatų, tuomečio prezidento Valdo Adamkaus patarėjų, Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojų, verslininkų, politologų, Seimo narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)