Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas, su generolu susitiko Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys, Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vado pavaduotojas generolas leitenantas Carstenas Jacobsenas, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius.

„Vokietijos lyderystė vadovaujant tarptautiniam batalionui yra tai, ko mums reikia“, – sakė F. B. Hodgesas. Visi trys generolai pabrėžė sėkmingą kovinės grupės integraciją į brigadą „Geležinis Vilkas“ bei efektyvų kovinį rengimą.

B. Hodgesas yra didelis Lietuvos ir viso regiono saugumo interesų rėmėjas. Nuo 2014 m. lapkričio jam perėmus vadovavimą JAV sausumos pajėgų vadavietei Europoje, Lietuva sulaukė ypatingai didelio JAV palaikymo stiprinti atgrasymo priemones ir didinti atsparumą galimoms grėsmėms. B. Hodgesas parama lėmė, kad JAV į Lietuvą atsiuntė rotacines kuopas, pradėjo glaudžiau bendradarbiauti gynybos planavime ir kartu rengtis galimoms grėsmėms.

Pratybos „Geležinis vilkas II“ vyksta spalio 18-31 d., jose dalyvauja daugiau nei 2,3 tūkst. karių iš trylikos NATO šalių, taip pat dalyvauja ir NATO daugianacionalinio Šiaurės Rytų korpuso vadavietės štabo elementas, remia Lietuvos karinės oro pajėgos. Artimiausiu metu prie pratybų prisijungs ir JAV karių kuopa iš NATO priešakinių pajėgų bataliono dislokuoto Lenkijoje.