Kai JAV Kongreso respublikonų įstatymų leidėjas, Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Michaelas Turneris trečiadienį išplatino pareiškimą apie tai, kad komitetas nusprendė visus Kongreso narius supažindinti su informacija apie rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui, tai galėjo nuskambėti išties rimtai, tarsi tai būtų Holivudo trilerio pradžia.

Kokią grėsmę turi omeny komiteto pirmininkas? Ar gresia netikėta ataka, karas, o gal ateivių invazija? Juokus ir intrigą kurstė žinios suaktualinimas, gana abstraktus įspėjimo turinys bei raginimas JAV prezidentui: tegu Joe Bidenas kuo skubiau išslaptina informaciją, prieš tai su ja supažindinęs Amerikos sąjungininkus ir likusius kongresmenus, kurių ne visi turi leidimus dirbti su įslaptinta informaciją.

Tai, kad iki tol įslaptintą informaciją nuspręsta patikėti visiems Kongreso nariams, tapo vienu pirmųjų ženklų, jog, tikėtina, kalbama ne apie neatidėliotinos svarbos klausimą, o tokį, kurį norima kuo skubiau paviešinti. Todėl plepūs, su žurnalistais bendraujantys kongresmenai puikiai tiks.

Ir žinoma, kaip mat pasipylė kelių šaltinių teiginiai, kad žvalgybos komiteto pirmininkas kalbėjo apie naujus Rusijos pajėgumus kosmose. Kokius konkrečiai – nedetalizuota, net ir Baltiesiems rūmams galiausiai sutikus išslaptinti informaciją kongresmenams. Patikslinta tik tai, kad grėsmė susijusi su kosmosu, branduoline tema ir tai gali būti nukreipta prieš JAV bei sąjungininkų palydovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)